Onze producten

Kind, Kraam & Neonatologie

VAB heeft unieke producten ontwikkeld om moeder en kind gedurende het zorgproces zo dicht mogelijk bij elkaar te houden. Het begon met de Mobychair borstvoeding- en buidelstoel voor het AMC/Emma kinderziekenhuis, gevolgd door de Mobydress verrijdbare, electrisch hoog / laag verstelbare commode en de Mobytub verrijdbare electrisch hoog / laag verstelbare baby – en kinderbadje.
In vele ziekenhuizen en geboortecentra worden deze elke dag ingezet. De laatste jaren heeft VAB zich ontwikkeld tot een leverancier van specialistische producten voor dit specifieke marktsegment. Ons concept bevat o.a. commodes, badjes, bedjes, wiegjes, warmtetherapie, lichttherapie, verlosbedden, (open)couveuses, “rooming in” producten etc.

 

Rooming-in; zit- en slaapmeubilair 

VAB is de specialist op het gebied van rooming-in. Met een breed assortiment aan zit- en slaapmeubilair is er altijd een meubel die voldoet aan de zorgvraag. Steeds meer ziekenhuizen bieden rooming-in aan, niet alleen op de kind- en kraamafdelingen, maar ook op bijvoorbeeld neurologie of binnen familiekamers op de intensive care.
Onze comfortabele rooming-in meubels zijn onderhoudsvriendelijk en standaard voorzien van Stamskin bekleding. Nieuw is de mogelijkheid van een kunstleder met een textieluitstraling.  Natuurlijk is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten.

 

Behandel- en therapeutische stoelen

VAB heeft een breed aanbod van behandel- en therapeutische stoelen. De uitgangssituatie is een basisstoel. Door het toepassen van de vele beschikbare opties wordt een zorgstoel gecreëerd, die ingezet kan worden binnen binnen de gewenste disciplines. Het resultaat is een compleet productaanbod voor toepassing binnen ziekenhuizen en zorginstellingen.
De behandel- en therapeutische stoelen kunnen met een accu ook vrij in de ruimte gebruikt worden. Voor elke vraag is een geschikte stoel, zo is er speciaal voor kinderen de Toni Relaxstoel ontwikkeld. Onze stoelen zijn onderhoudsvriendelijk en voldoen aan de wettelijk gestelde eisen.

 

Medisch meubilair

Ook voor overig medisch meubilair bent u bij VAB aan het goede adres. Onze behandelwagens (medicijn-, verband-, reanimatie-, en anesthesie-wagens ) worden samengesteld om aan een specifieke behoefte te voldoen. Deze flexibiliteit wordt bereikt dankzij de verschillende wagenformaten en een uitgebreid assortiment van toebehoren en accessoires.

De wagens zijn functioneel, ijzersterk, flexibel in te delen en eenvoudig te reinigen.Daarnaast hebben wij een ruime keuze in overig meubilair, zoals nachtkastjes, overbedtafels, onderzoeksbanken of ergonomische zitoplossingen. Neemt u vooral contact op voor advies op maat.