+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

Rooming-in in een ziekenhuis

Rooming-in voor het ziekenhuis; daar is VAB goed in. Onze rooming-in producten zijn o.a. in nauwe samenwerking met diverse ziekenhuizen ontwikkeld en worden tot volle tevredenheid gebruikt. Een ziekenhuisopname is voor kinderen, maar ook voor volwassenen zeer ingrijpend. Gelukkig kan een naaste nu ook 24 uur per dag bij hun geliefde verblijven in het ziekenhuis met het gemak van ons zit- en slaapmeubilair. VAB zet niet alleen gemak voorop, maar stelt daarnaast hoge eisen aan zit- en slaapcomfort. Zo is er voor elke situatie een passende oplossing. Het resultaat is een compleet productaanbod voor toepassing binnen ziekenhuizen en zorginstellingen.

Onze comfortabele rooming-in meubels zijn onderhoudsvriendelijk en worden geleverd in vele type stofferingen en kleuren. Allen geschikt voor gebruik binnen gezondheidszorg instellingen. Al onze rooming-in producten zijn beschikbaar voor proefplaatsing. Uiteraard altijd vrijblijvend en zonder kosten. Bel of mail gerust voor een afspraak. Maak gerust een vrijblijvende afspraak voor proefplaatsing in uw ziekenhuis of zorginstelling.

Mobysofa

Een comfortabele, compacte tweezitter en slaapbank in één. Ideaal voor kraamsuites, verlos- en gezinsgerichte kamers en overal waar rooming-in gewenst is.

Mobycurve

Onze nieuwste, comfortabele slaapsofa met een vloeiend design

Mobybuddy: bed stoel voor in het ziekenhuis

De Mobybuddy slaapstoel leent zich uitstekend voor rooming-in. Deze handige stoel strekt zich eenvoudig uit tot een twee meter lang bed. Zo is het ook mogelijk om voor langere tijd comfortabel te blijven slapen bij een geliefde die is opgenomen in het ziekenhuis.

Karting Slaapstoel

Karting is een eenpersoons slaapstoel speciaal ontwikkeld voor de zorg. Laat familie overnachten in de comfortabele Karting slaapstoel.

Moby Mandy Slaapstoel

Een stijlvolle en eigentijdse slaapstoel.

Mobymandy twee persoons slaapbank

Een stijlvolle en eigentijdse slaapbank.

Mobymandy drie persoons slaapbank

Een stijlvolle en eigentijdse slaapbank.

Mobysleeper vouwbed

Comfortabel en makkelijke te plaatsen vouwbed.

Wat doet een ziekenhuisopname met een kind?

Een ziekenhuisopname kan voor kinderen en volwassenen erg ingrijpend zijn. Zo kan het voorkomen dat een patiënt ’s nachts angstig, verward en/of onrustig is, of kan worden. Al helemaal voor jonge kinderen, is een ziekenhuisopname zeer ingrijpend. Het kan zelfs zo zijn dat uw kind na de opname niet meer alleen gelaten wil worden of angstgevoelens krijgt. Er kan zelfs sprake zijn van een terugval in de ontwikkeling. Om die reden biedt rooming-in in een ziekenhuis – maar ook thuis – uitkomst. Door de aanwezigheid van een naaste verminderen de gevoelens van angst en onrust en draagt u als naaste bij aan een betere hechting. Bovendien zijn de meeste kinderen in de aanwezigheid van een naaste beter in staat om de gebeurtenissen te doorstaan en hebben een positieve invloed op het genezingsproces.

Wat is rooming-in ziekenhuis?

Door een naaste te laten overnachten op de kamer van de patiënt kan de angst en onrust verminderen of beter verdragen worden. Wat is de betekenis van rooming-in? De mogelijkheid om 24 uur per dag bij het opgenomen kind of familielid in het ziekenhuis te zijn wordt rooming-in genoemd. Veel ziekenhuizen bieden dit tegenwoordig aan.

Vroeger konden familie en vrienden enkel tijdens vaste uren op bezoek bij hun naasten in het ziekenhuis. Gelukkig kunnen ouders en familieleden nu ook 24 uur per dag bij hun kind of geliefde in het ziekenhuis verblijven met het gemak van het rooming-in zit- en slaapmeubilair van VAB.

Waarom rooming-in met baby of kind?

Rooming-in wordt vaak aangeboden op afdelingen waar jonge kinderen of pasgeboren baby’s verblijven. Zo heeft het Antonius Ziekenhuis in Sneek voor hun Kind en Ouder afdeling Mobysofa slaapbanken en Mobycrib Matris aangeschaft om ouders de mogelijkheid te geven om te blijven slapen bij hun kind in het ziekenhuis. Als kinderen in het ziekenhuis liggen wijken de ouders vanzelfsprekend niet van hun zijde, ook kersverse ouders willen het liefst de hele dag bij hun pasgeboren baby zijn. Dit is van groot belang voor de hechting, voor het opbouwen van een band en voor het opbouwen van een borstvoedingsrelatie. Door deze kamers te realiseren in uw ziekenhuis maakt u dit mogelijk. Ouders kunnen dan blijven slapen in het ziekenhuis naast hun pasgeboren baby. In zo’n kamer zijn een babybedje en andere bijpassende rooming in meubels geplaatst.

Wanneer stoppen met rooming-in?

Maar hoelang gebruik maken van rooming-in? Wanneer een baby of kindje in het ziekenhuis ligt na een bevalling of een operatie, kunnen de ouders 24 uur per dag bij hun zoon of dochter zijn. Maar ook wanneer u naar huis gaat, is het van belang om het voort te zetten. Dit is onder andere van belang voor de veiligheid. Wanneer er iets aan de hand is, is uw baby immers dichtbij. Deze manier van samenzijn is niet alleen veilig, maar is bovenal ook heel knus en gemakkelijk. U kunt uw baby gemakkelijk oppakken om te voeden en te verschonen. Stichting Wiegendood adviseert om uw baby de eerste 6 maanden bij u op de kamer te laten slapen, of tot het moment waarop uw kindje gemakkelijk om kan rollen en weer terug kan draaien.

Uiteraard is het ook een uitkomst voor volwassenen of jongeren die in het ziekenhuis liggen. Wanneer het in deze gevallen mogelijk is om te stoppen met rooming-in, ligt eraan hoe de patiënt zich voelt. Overleg dit te allen tijde goed met verpleegkundige. Ook wanneer u vragen heeft, kunt u natuurlijk bij de verpleegkundige terecht.

Langdurig verblijf op de afdeling

Hoe lang een naaste bij het kind verblijft, is afhankelijk van hoe lang het kind in het ziekenhuis moet verblijven. Dit kan een aantal dagen of een week zijn, maar ook een aantal maanden. Sommige ziekenhuizen beschikken over kamers die er speciaal voor zijn ingericht, maar het is dankzij de flexibiliteit van de meubelen mogelijk om van vrijwel iedere kamer een geschikte kamer te maken. Op die manier kunt u als naaste zo lang mogelijk als u wilt bij uw kind blijven. Wanneer er onverhoopt geen ruimte is, brengt de verpleegkundige u daar tijdig van op de hoogte.

Specialist in rooming in meubels

VAB is de specialist op het gebied van rooming-in meubels en behandelstoelen. De uitgangssituatie bij een behandelstoel is altijd een basisstoel. Door het toepassen van de vele beschikbare opties wordt een zorgstoel gecreëerd die ingezet wordt als oncologiestoel, dialysestoel, joint care stoel, relaxstoel, slaapstoel etc. Het resultaat is een compleet productaanbod voor toepassing binnen ziekenhuizen en zorginstellingen.

De producten en behandelstoelen kunnen met een accu ook vrij in de ruimte gebruikt worden. Onze comfortabele zorgstoelen zijn onderhoudsvriendelijk en standaard voorzien van Stamskin bekleding. Tevens is er speciaal voor de kinderen de Toni relaxstoel ontwikkeld.

Download de brochure

Wij hebben een brochure gemaakt waarin alle producten worden weergegeven. In de brochure ziet u hoe de banken en stoelen kunnen worden omgevormd tot comfortabele bedden en leest u per product meer over de voordelen. U kunt de brochure downloaden via de website. Wanneer u op de link klikt, volgt de rest vanzelf.

Vraag meer informatie aan

Bent u geïnteresseerd in ons zit- en slaapmeubilair en wenst u meer informatie? Vraag dan advies aan bij VAB, de specialist op dit gebied. Wij geven graag meer informatie over de producten die wij kunnen leveren. Al onze producten zijn beschikbaar voor proefplaatsing. Uiteraard altijd vrijblijvend en zonder kosten. Bel of mail gerust om een afspraak te maken. Heeft u een overige vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Wat is rooming-in in een ziekenhuis?

Met rooming-in maken ziekenhuizen het mogelijk dat naasten 24 uur per dag bij hun opgenomen familielid kunnen verblijven. Patiënten kunnen aangeven dat ze het fijn zouden vinden als familieleden vaker aanwezig zouden zijn in het ziekenhuis. Dit kan betekenen dat familieleden ruimere bezoektijden krijgen, aanwezig mogen zijn bij het nuttigen van de maaltijden of mogen overnachten bij de patiënt op de kamer. Het vaker aanwezig zijn, wordt rooming-in genoemd. Er is zit- en slaapmeubilair beschikbaar die op de kamer van de patiënt geplaatst kan worden.

Wat zijn goede rooming-in meubels?

Goede rooming-in meubels zijn bijvoorbeeld slaapbanken en slaapstoelen die eenvoudig verstelbaar en verrijdbaar zijn. Een voorbeeld is een tweezitter en slaapbank ineen, de bank is zijdelangs uittrekbaar tot een volwaardig bed. Ander voorbeeld is een slaapstoel, deze stoel strekt zich uit tot een twee meter lang bed. De rooming-in meubels van VAB zijn onderhoudsvriendelijk en worden geleverd in vele verschillende stofferingen en kleuren. Wij stellen hoge eisen aan het zit- en slaapcomfort van onze rooming-in producten.

Waarom rooming-in met baby of kind?

Rooming-in wordt vaak aangeboden op afdelingen waar jonge kinderen of pasgeboren baby’s verblijven. De ouders willen het liefst de hele dag bij hun kind blijven als die in het ziekenhuis ligt. Ook voor de kinderen is het belangrijk dat hun ouders dicht bij ze in de buurt zijn. Zo zijn de kinderen beter in staat om spannende gebeurtenissen te doorstaan en heeft het een positieve invloed op het genezingsproces. Rooming-in voor een baby is net zo belangrijk. Wanneer de ouders 24 uur per dag bij hun pasgeboren baby verblijven is dit goed voor de hechting, voor het opbouwen van een band en voor het opbouwen van een borstvoedingsrelatie.

Hoe zorgt u voor een fijn langdurig verblijf op de afdeling?

Rooming-in kan zorgen voor een fijn langdurig verblijf op de afdeling. Een patiënt kan angstig, verward en/of onrustig zijn of worden wanneer hij of zij wordt opgenomen in het ziekenhuis. Door de aanwezigheid van een vertrouwd persoon kunnen angstige gevoelens en onrust verminderen of beter verdragen worden. In de nacht kan de onrust en/of verwardheid verergeren, het is mogelijk voor familieleden om bij hun naaste te overnachten op de kamer. Met de rooming-in slaapbanken en slaapstoelen van VAB kunnen familieleden altijd blijven slapen bij hun dierbaren.

Contact opnemen