+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

Bevalbad ziekenhuis

Dankzij ons bevalbad voor in het ziekenhuis behoort een klinische badbevalling ook tot de mogelijkheden. We hebben zorgvuldig gekeken naar wat er speelt tussen de zwangere vrouw en de verloskundige en het gebruik van het bad. Op basis van die gegevens hebben we op onze bevalbaden ergonomische gebruiksprincipes toegepast. Onze baden hebben een complexe organische vorm waardoor ze zowel fysiek als psychologisch aantrekkelijk zijn. De vorm gaat uit van de functie en is teruggebracht naar de kern: fraai en bruikbaar tegelijkertijd. Voor elke vorm, ronding en lijn is een reden.

Active II bevalbad

De jury van Building Better Healthcare omschreef dit beoordeelde bevalbad als een ongekende combinatie van intelligent design, superieure materialen en geavanceerde fabricage. De nieuwste verbeteringen in design, materiaal en techniek tillen de nieuwste versie naar een nog hoger niveau van veiligheid, bruikbaarheid en tevredenheid van de eindgebruiker.

Venus II bevalbad

Een iconisch middelgroot bevalbad ontwikkeld met de hulp van moeders, verloskundigen en deskundigen op het gebied van manuele behandeling en infectiebestrijding.

Princess II bevalbad

Is de ruimte beperkt ? dan is de Princess II de perfecte keuze. Dit compacte maar perfect gevormde bevalbad heeft een speciaal ontworpen geboortezitting die de moeder ondersteunt in een gehurkte houding en haar plek geeft om uit te rusten en haar baby te verwelkomen.

Active Birth Pool Waterkolom

Alle type bevalbaden ook vrijstaand te plaatsen i.c.m. de waterkolom. Het strakke en functionele ontwerp sluit perfect aan bij de bevalbaden. De stevige zuil is ook ideaal voor de moeder om zich aan vast te houden bij het in- en uitstappen van het bad.

Active Birth Pool Opstapje

De moeder altijd veilig vaste grond onder haar voeten laten voelen, en geen onnodig risico laten lopen. Nadrukkelijk is de wens uitgesproken dat een moeder niet op tredes moet klimmen om in bad te komen. Ons opstapje in combinatie met de extra brede rand, waarop de moeder eerst gaat zitten en daarna simpelweg het bad in kan draaien, voorkomt risico van vallen. Het is een zeer eenvoudige en simpele methode voor het veilig in- en uit stappen.

Bevallen in een bevalbad

Vandaag de dag is het in vele ziekenhuizen ook mogelijk om in bad te bevallen. Een waterbevalling maakt het opvangen van weeën gemakkelijker en ontspant. Doordat het lichaam wanneer je ontspant de lichaamseigen pijnstiller endorfine aanmaakt, is het tijdens een badbevalling mogelijk om de pijn te reguleren. Ook kan de zwangere tijdens een badbevalling makkelijker ontspannen en herstellen tussen de weeën door. Zodoende vragen vrouwen die in bad bevallen minder vaak om pijnstilling.

Bevalbad in het ziekenhuis

Wanneer de zwangere vrouw wil bevallen in bad, wordt er gebruik gemaakt van een speciaal bevalbad. Dit bad is anders dan het bad thuis. Een bevalbad in het ziekenhuis is namelijk groter en heeft een andere vorm, waardoor de vrouw gemakkelijker en vrijer kan bewegen en allerlei houdingen kan aannemen. De zwangere kan een opblaasbaar exemplaar huren en meenemen naar het ziekenhuis, of bevallen in een bad dat op de bevalkamer staat. Onze bevalbaden zijn ergonomisch en zijn ontwikkeld in samenwerking met zwangere vrouwen en zorgmedewerkers.

Ruim aanbod

We beschikken over een ruim aanbod aan bevalbaden:

  • Active II
  • Venus II
  • Princes II

Bevalbaden op basis van dynamiek tussen moeder en verloskundige

De bevalbaden zijn ontworpen op basis van de dynamiek tussen de moeder en de verloskundige. Dankzij de vorm van de baden kunnen moeder en verloskundige tijdens de badbevalling zonder problemen met elkaar communiceren. Achter iedere vorm en bocht van het bad zit een gedachte. Ieder bevalbad voor in het ziekenhuis is gemaakt van Ficore®. Dit materiaal is superieur aan de materialen die gebruikt worden voor de productie van andere bevalbaden. Dankzij gebruik van dit materiaal beschikt een bad voor in het ziekenhuis uit golvende vormen die het de moeder tijdens de badbevalling zo comfortabel mogelijk maken.

Toebehoren van bevalbaden en ander medisch meubilair

Naast bevalbaden, verkopen we ook een waterkolom die het mogelijk maken om alle type bevalbaden vrijstaand te plaatsen en een opstapje. Op deze manier kan de moeder altijd vaste grond onder haar voeten voelen. Wij zijn niet alleen ontwikkelaar van bevalbaden, maar ontwikkelen en leveren ook andere soorten medisch meubilair zoals meubels voor het ziekenhuis. Hierbij kunt u onder andere denken aan meubilair voor rooming-in.

Vraag meer informatie aan

Bent u benieuwd naar de verschillende bevalbaden die wij leveren? Vraag gerust meer informatie aan bij VAB. Indien gewenst kunt u gebruik maken van een proefplaatsing, geheel vrijblijvend en zonder dat we extra kosten rekenen. Bel +31 (0) 36 522 5555  of stuur gerust een e-mail naar customerservice@vab.nl voor het maken van een afspraak. Of neem contact met ons op voor een afspraak. Met plezier vertellen wij u meer over de mogelijkheden en zoeken wij samen met u naar een passende oplossing. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor een antwoord op uw vraag over medisch meubilair voor een badbevalling.

Contact opnemen