+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

Medisch meubilair

Voor medisch meubilair bent u bij VAB aan het juiste adres. We beschikken over een uitgebreid assortiment aan medische meubels die dagelijks gebruikt worden op verschillende afdelingen in ziekenhuizen. Hierbij kunt u denken aan doordachte producten, zoals behandelbanken, medische stoelen, warmtemanagement, desinfectie standaarden, antivirus schermen, werkstoelen en infuuspalen. Voor medische inrichtingen werken we samen met gerenommeerde fabrikanten. Daarnaast ontwerpen we zelf medisch meubilair op aanvraag en in nauwe samenwerking met ziekenhuis en gebruiker.

Kwickscreen

De kernwaarden van Kwickscreen is veiligheid voor het personeel en patiënten. Alle schermen vormen een fysieke barrière tussen de mensen onderling. Het technische ontwerp is superieur. Een enkel contactpunt en volledig gladde en niet poreuze oppervlakken die na elk gebruik simpel kunnen worden gereinigd om een hygiënische omgeving te waarborgen.
Bekijk de voordelen van een Kwickscreen.

Ropimex vouwwand/kamerscherm

De Ropimex vouwwand schept privacy voor patiënt en medewerker. Door gebruik te maken van ondoorzichtbare maar lichtdoorlatende panelen blijft de privacy gewaarborgd en wordt een vriendelijke sfeer gecreëerd.

De vouwwand kan aan de wand worden bevestigd, maar ook is het mogelijk om meerdere vouwwanden aan een zuil te bevestigen voor plaatsing midden in een ruimte. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om de vouwwand mobiel verrijdbaar te maken.

Ropimex vario rail systeem

De Ropimex telescooparmen kunnen in combinatie met bijpassende gordijnen worden ingezet als room divider of privacy afscherming.
De telescooparmen worden aan de wand bevestigd. Hierdoor is het mogelijk om een afscherming te creëren voor alleen als dit nodig is en neemt dit product vrijwel geen ruimte in beslag bij geen gebruik.

Ropimex gordijn telescoop stang RTS / RTI

Het Ropimex vario rail system bestaat uit één gordijn systeem met vele mogelijkheden.
Zijn er schuine muren of scherpe hoeken? Geen probleem! Het vario railsysteem is zo ontworpen dat deze is aan te passen aan de eisen van iedere ruimte.

Ropimex Butterfly -vouwwand

De Ropimex Butterfly vouwwand is compact en mobiel verrijdbaar. Hierdoor is dit product ideaal inzetbaar als afscherming aan het voeteneind van het bed of bij gynaecologische stoelen.

Affiniti verzorgingstrolley
 • Afsluitbare lade voor persoonlijke spullen (optioneel)
 • Medicijnlade met ruimte voor een 500 ml medicatiefles of dubbele lade
 • Gegoten uit anti-bacterieel polyethyleen
 • 4 geremde zwenkwielen
 • Easy grip handvatten
 • Kan aan beide kanten van het bed geplaatst worden
 • Afmetingen: B520 x D585 x H 1085 mm
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
Bedtafel Affiniti
 • Kydex® anti-bacterieel blad met opstaande rand
 • Glad oppervlak en gesealde naden
 • In hoogte verstelbaar door middel van een gasveer
 • Met vaste of kantelbare top
Ino Care Relax patiënten transport stoel

Door zijn weldoordachte lichte en stabiele constructie in combinatie met de wielen draagt ertoe bij dat de Ino Care Relax patiënten transport stoel een uitstekend rijgedrag bezit voor zowel binnen als buiten.

Triango behandellamp

Functionaliteit, elegantie en design in combinatie met modernste LED technologie.
Licht sterkte, licht kleur en kleurweergave zijn optimaal afgestemd op de veelzijdige opgave in ziekenhuizen.
Verkrijgbaar in wand-, plafonduitvoering en op verrijdbaar statief.

Visiano onderzoekslamp

Dankzij een uniek design, hypermoderne lichttechnologie en maximale lichtkwaliteit biedt deze lamp optimale onderzoeksomstandigheden.
De Visiano is een echt multitalent.
Bijzonder geschikt voor o.a. neonatologie, gynaecologie en verloskunde.
Verkrijgbaar in wand-, plafonduitvoering en op verrijdbaar statief.

Ceratherm warmtelamp

De Ceratherm warmtelamp is speciaal ontwikkeld voor het voorverwarmen van onderzoekstafels en verschoontafels voor baby’s en voor het op peil houden van de lichaamstemperatuur van pasgeborenen, kinderen en volwassenen.

Actavis Line werkstoelen

De Actavis Line bestaat uit budgetvriendelijke werkstoelen, die niet inleveren op kwaliteit en duurzaamheid.

Hoxa Ergo tabouret

Net als de Hoxa tabouret is de Hoxa Ergo speciaal ontworpen voor gebruik in de zorg. Uniek aan de Hoxa Ergo is de ergonomische zitvorm. Deze is volgens de laatste ergonomische inzichten ontworpen en biedt een optimaal zitcomfort. De Hoxa Ergo met voetbediende hoogteverstelling is vooral een uitkomst voor situaties waarin de handen vrij gehouden moeten worden om steriele redenen.

Hoxa tabouret

De Hoxa tabouretten zijn speciaal ontwikkeld voor de zorg. Ze zijn standaard voorzien van een Stamskin bekleding, dat bloed- en urinebestendig is. Dit maakt de Hoxa uitermate geschikt in een omgeving waar hygiëne van groot belang is.

Twizzy zadelkruk

De Twizzy zadelkruk is een adequate zitoplossing voor mensen met rugklachten, vermoeide benen en/of voeten en reumatische klachten. Dit komt doordat op een zadelkruk het bekken naar voren wordt gekanteld. De zadelzitting van de Twizzy is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: de Twizzy 330 is het standaard uniseks model en de Twizzy small 340 heeft een zitvorm die meer geschikt is voor vrouwen.

SurgiMove operatiestoel

De SurgiMove is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in operatiekamers. Met het oog op steriliteit kan de stoel  zoveel mogelijk met de voet bediend worden, zo kunnen zowel de zithoogte als de remmen met een voetpedaal bedient worden. Het T-vormige onderstel biedt optimale bewegingsruimte voor de voeten. Door de grote gelagerde zwenkwielen is de stoel zeer eenvoudig verrijdbaar.

Airox operatiestoel

De Airox operatiestoel heeft een extreem goed zitcomfort, door een 10 centimeter dikke zitting die opgebouwd is uit verschillende schuimsoorten. De Airox kan eveneens uitgerust worden met een 360º draaibare rugsteun die tevens als armsteun gebruikt kan worden.

Bekijk hierboven ons assortiment medisch meubilair. Klik op een product om meer informatie te verkrijgen.

Medisch meubilair voor uw ziekenhuis

Met ons medisch meubilair proberen we een functionele en aantrekkelijke inrichting te creëren voor ziekenhuizen. Een inrichting die de zorgverlener ondersteunt bij het doen van de dagelijkse werkzaamheden, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Bij ons staat comfort en bedieningsgemak voorop. Onze medische meubels vinden hun bestemming binnen vele afdelingen van het ziekenhuis.

Medisch meubilair maakt de zorg gebruiksvriendelijker en comfortabeler. Onze producten zijn ontworpen door goed te luisteren naar zorgmedewerkers én door de verbinding te maken tussen zorg en innovatie.

Een greep uit ons uitgebreide assortiment

Onze behandelwagens worden samengesteld om aan een specifieke behoefte te voldoen. Onderzoeks- en behandelbanken van Nederlands fabricaat zijn in vele uitvoeringen te krijgen. Dit combineert weer goed met de onderzoek – en behandellampen. De geavanceerde multifunctionele (daglicht) armaturen passen perfect in de patiëntenkamers.

Medisch meubilair ontwikkeld in nauwe samenwerking met ziekenhuizen

We ontwerpen medisch meubilair in nauwe samenwerking met ziekenhuizen en geboortecentra. Enkele voorbeelden van door ons ontworpen medische meubels zijn: de Mobydress commodes, rooming-in oplossingen zoals de Mobysofa, Mobytub baby- en kinderbadje en het Mobybabe zuigelingenbedje.

Dit medisch meubilair is ontwikkeld met ziekenhuizen, zoals het AMC/Emma Kinderziekenhuis, LUMC en het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Het ontwikkelen van dit meubilair is voor ons een continu proces. Onze medische meubels zijn innovatief, ergonomisch en kenmerkt zich door comfort en bedieningsgemak. Daarnaast ontwerpen we de meubels voor intensief gebruik en hebben de producten een lange levensduur.

Medische meubels vrijblijvend proefplaatsen

Voor medische inrichtingen werken wij ook samen met gerenommeerde fabrikanten in binnen- en buitenland. Ook hier staat innovatie, duurzaamheid en kwaliteit voorop. VAB levert een breed assortiment medisch meubilair, zoals OK inrichtingen, medische stoelen, behandelstoelen, werkstoelen, onderzoeksbanken, behandelbanken, stretchers, behandelwagens, ergonomische zitoplossingen, onderzoeks- en behandellampen enz.

Uiteraard gaat dit samen met een deskundig advies en indien gewenst een vrijblijvende proefplaatsing met instructie en begeleiding.

Bevalbaden

Een waterbevalling maakt het opvangen van weeën in sommige gevallen makkelijker en ontspant. Wanneer de verloskundige dit aangeeft, is het mogelijk om thuis in bad te bevallen. Dankzij het bevalbad van VAB is het ook mogelijk om tijdens een klinische bevalling in bad te bevallen. In ons assortiment vindt u bevalbaden die gemaakt zijn van het materiaal Ficore®. Deze baden zijn geheel ontwikkeld op basis van de dynamiek tussen de zwangere vrouw en de verloskundige, waardoor communicatie zonder problemen mogelijk is dankzij de vorm van het bad. In ons assortiment vindt u een verscheidenheid aan bevalbaden en bijpassende accessoires, zoals bevalbad Princess II, Venus II en Active II.

Medische stoelen en behandelbanken

Onze medische stoelen zijn breed inzetbaar en zijn uitermate geschikt voor gebruik op bijvoorbeeld de spoedeisende hulp, dagbehandeling of voor dialyse. Daarnaast hebben wij stoelen voor specifieke situaties. Tevens bieden we een compleet programma aan behandelbanken aan.

Innovatief comfort in de zorg

Wij van VAB geloven dat zorg draait om mensen en dat medische producten bij moeten dragen aan de beste zorg. Bovendien zijn wij er volledig van overtuigd dat innovatief comfort daar een grote rol bijspeelt en een groot verschil maakt. Zowel voor de patiënt, als voor de zorgmedewerker.

Waar wij voor staan? Het verschil maken voor patiënten én de zorgmedewerkers. En daar zijn wij heel gedreven in.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie ontvangen over een specifiek medisch product? Neem dan gerust contact met ons op. Om contact met ons op te nemen kunt u het beste het contactformulier invullen. Ook als u een afspraak wilt maken voor een vrijblijvende proefplaatsing mag u ons contactformulier gebruiken.

Contact opnemen