Moeder en Kind

VAB heeft unieke producten ontwikkeld om moeder en kind gedurende het zorgproces zo dicht mogelijk bij elkaar te houden. Het begon met de Mobychair borstvoeding- en buidelstoel voor het AMC/Emma kinderziekenhuis, gevolgd door de Mobydress verrijdbare, electrisch hoog / laag verstelbare commode en de Mobytub verrijdbare electrisch hoog / laag verstelbare baby – en kinderbadje.

In vele ziekenhuizen en geboortecentra worden deze elke dag ingezet. De laatste jaren heeft VAB zich ontwikkeld tot een leverancier van specialistische producten voor dit specifieke marktsegment. Ons concept bevat o.a. commodes, badjes, bedjes, wiegjes, warmtetherapie, lichttherapie, verlosbedden, (open)couveuses, “rooming in” producten et.

Nascentia verlosbed

Het Nascentia verlosbed is in samenspraak met diverse ziekenhuizen en gerenommeerde leveranciers ontwikkeld. Er moest één verlosbed komen dat prettig in gebruik is. Zowel voor de moeder en de kraamvrouw, als voor de medewerkers aan het bed.

Mobycrib Luna

Stabiel, veilig en eenvoudig te verplaatsen. De Mobycrib Luna biedt een pasgeboren baby een veilige, comfortabele plaats om te slapen. Het bedje is eenvoudig uit te breiden met het Cosytherm warmtematras en kan beschikken over een DIN-rail om de AlphaCore5 controle-unit te bevestigen.

Mobychair borstvoedings- en buidelstoelen

De Mobychair borstvoedings- en buidelstoelen, ontworpen voor moeders die borstvoeding geven en baby’s die borstvoeding krijgen. Een uiterst comfortabele stoel die moeders op zoveel mogelijk manieren ondersteund bij het geven van borstvoeding en waar moeder en baby samen kunnen buidelen en relaxen.

Mobypool Generosa geboortebad

De Mobypool Generosa is ontworpen aan de hand van de nieuwste kennis wat  betreft badbevallingen. Het bad biedt de moeder optimaal comfort, volledige bewegingsvrijheid en veiligheid. Daarnaast zorgt het voor een ideale werkomgeving voor de begeleidende verloskundige of gynaecoloog.

Mobypool Oceanis geboortebad

Door de vele opties kan de Mobypool Oceanis helemaal naar wens gebouwd worden. Het bad beschikt over een ergonomisch ingebouwde zit, een eenvoudige instap en heeft een zeer hoge hygiënestandaard.

Mobydress commode, verzorgen en wegen in één

De ergonomische Mobydress commode is ontwikkeld voor zorg naast het bed. Zo kan de moeder ten alle tijden contact houden met haar baby en indien mogelijk assisteren met de verzorging en verschoning. De Mobydress kan geleverd worden met of zonder geïntegreerde weegfunctie.

Mobydress type 2 met weegschaal en warmtelamp

De ergonomische Mobydress commode is nu verkrijgbaar met warmtelamp. De Ceratherm warmtelamp wordt op vaste, veilige hoogte aan de commode bevestigd.

Flexibele ladenindeling Mobydress

Flexibele ladenindeling voor Mobydress ladenunit.
De ladenindeling is op vele manieren samen te stellen.

Mobycushion, aankleedkussen

Het Mobycushion aankleedkussen is in diverse maten en kleuren verkrijgbaar. Het kussen is met een Stamskin stoffering bekleed, wat voldoet aan de binnen het ziekenhuis gestelde hygiënische eisen.

Mobytub, badje voor baby’s en peuters

Met het ergonomische en verrijdbare Mobytub badje kunnen baby’s en peuters veilig naast het bed van de moeder gewassen worden. Zo kan de moeder ten alle tijden genieten van haar kind en eventueel assisteren met het verschonen.

Mobytub Topol, baby- en peuterbadje

Dit Mobytub Topol baby- en peuterbadje maakt het mogelijk om een kindje op elke plek te badderen. Dit lichtgewicht badje is zeer stabiel, makkelijk verrijdbaar en eenvoudig in gebruik. Het badje is gemaakt uit glasvezel, wat een warmte-isolerende werking heeft. Dit zorgt voor een comfortabele warmte van het materiaal. Met de 40 centimeter lange afvoerslang is het badje eenvoudig te legen. Het badje is verkrijgbaar als baby- of peuterbadje.

Baby Commode 328200 Uniko

Deze Uniko-commode is standaard voorzien van vele mogelijkheden.

Baby Commode Linkar

De Baby Commode van Linkar is verkrijgbaar in twee uitvoeringen.

Babyverschoontafel

De verschoontafels zijn gemaakt van polyethyleen, zijn robuust en slijtvast en worden in wit uitgevoerd.  De verschoontafels zijn getest op een statische belasting van 110 kg en zijn ADA-compatibel indien correct geïnstalleerd. CE gemarkeerd, RoHS gemarkeerd. Het oppervlak is antibacterieel en bestand tegen bacteriegroei, wat een extra niveau van hygiëne bescherming biedt.

Mobytoddler kinderbed

Het Mobytoddler kinderbed biedt maximale bewegingsvrijheid voor zowel verplegend personeel als de ouders. De traploos verstelbare zijhekken schuiven op de laagste stand onder het ligvlak, waardoor verpleging en ouders onbelemmerd toegang tot het kind hebben. Het hoofd- en voeteneind kan eenvoudig uitgenomen worden, zo is er alle ruimte voor een optimale behandeling.

Mobybabe zuigelingenbedje

Het Mobybabe zuigelingenbedje zet de veiligheid van het kind voorop!  Binnen enkele seconden is er 360 graden toegang tot het kindje. Het bedje is gebouwd volgens de nieuwste veiligheidsnormen en biedt door de transparante zijkanten volledige zichtbaarheid op het kind. Zo is er controle, maar blijven ouders en kind ook in contact.

Mobycrib Matris, babybedje voor rooming-in

Samen slapen stimuleert de veilige hechting tussen ouder en kind en reguleert de ademhaling en hartslag van het kindje.  Mobycrib Matris maakt samen slapen mogelijk doordat het bedje veilig naast elk bed geplaatst kan worden.

AlphaCore⁵ & Cosytherm, patiëntverwarmingssyteem

Het AlphaCore⁵ patiëntverwarmingssyteem zorgt voor een veilige en gecontroleerde verwarming van de patiënt, zodat de normale lichaamstemperatuur behouden blijft. Het systeem bestaat uit een controle-unit, warmtematrassen en warmtedekens. Matrassen en dekens zijn zowel voor neonatale, pediatrische als voor volwassenen patiënten verkrijgbaar.

Toni, kinderrelaxstoel

De comfortabele, vrolijke Toni is speciaal ontwikkeld voor kinderen van acht tot veertien jaar, die in het ziekenhuis verblijven.

Triango behandellamp, voor gynaecologie en verloskunde

Functionaliteit, elegantie en design in combinatie met modernste LED technologie.
Licht sterkte, licht kleur en kleurweergave zijn optimaal afgestemd op de veelzijdige opgave in ziekenhuizen.
Verkrijgbaar in wand-, plafonduitvoering en op verrijdbaar statief.

Visiano onderzoekslamp, voor gynaecologie en verloskunde

Dankzij een uniek design, hypermoderne lichttechnologie en maximale lichtkwaliteit biedt deze lamp optimale onderzoeksomstandigheden.
De Visiano is een echt multitalent.
Bijzonder geschikt voor o.a. neonatologie, gynaecologie en verloskunde.
Verkrijgbaar in wand-, plafonduitvoering en op verrijdbaar statief.

Mobyweda 630 babyweegschaal

Mobyweda 630 voor het wegen van baby’s en kleine kinderen.

Mobyweda Two babyweegschaal

Mobyweda Two voor het wegen van baby’s en kleine kinderen. De Mobyweda Two is verkrijgbaar met een weegfunctie tot 15 kilogram en tot 20 kilogram.

Ceratherm warmtelamp

De Ceratherm warmtelamp is speciaal ontwikkeld voor het voorverwarmen van onderzoekstafels en verschoontafels voor baby’s en voor het op peil houden van de lichaamstemperatuur van pasgeborenen, kinderen en volwassenen.

Mobycube

Totale vrijheid tijdens de bevalling. Met de Mobycube heeft de bevallende moeder alle ruimte en ondersteuning om op een voor haar prettige manier te bevallen. Het modulaire systeem en de bijbehorende accessoires geven de mogelijkheid om elke gewenste houding aan te nemen, of dat zittend, hurkend, staand of liggend is.

Moby Baarkruk

Eenvoudig te reinigen baarkruk. De Moby Baarkruk is gemaakt van wit kunststof, de aluminium schaal is uitgevoerd met een inhoudsverdeling.