+31 (0) 36 - 522 5555 info@vab.nl

Moeder en Kind

Voor medisch meubilair bent u bij VAB aan het juiste adres. Onze Mobydress commodes worden samengesteld om aan een specifieke behoefte te voldoen. Het Nascentia verlosbed van Nederlands fabricaat is in diverse uitvoeringen te verkrijgen en past perfect in de kraamsuites. Ons VAB patiënt verwarmingssysteem zorgt voor een veilige en snelle gecontroleerde opwarming van baby en peuter. VAB werkt samen met gerenommeerde fabrikanten en ontwerpt daarnaast zelf medisch meubilair in nauwe samenwerking met ziekenhuis en gebruiker.

Mobydress T1

De ergonomische Mobydress commode is ontwikkeld voor zorg naast het bed. Zo kan de moeder ten alle tijden contact houden met haar baby en indien mogelijk assisteren met de verzorging en verschoning. De Mobydress kan geleverd worden met (Mobydress T2) of zonder geïntegreerde weegfunctie (Mobydress T1).

Mobydress T2 met weegschaal

De ergonomische Mobydress commode is ontwikkeld voor zorg naast het bed. Zo kan de moeder ten alle tijden contact houden met haar baby en indien mogelijk assisteren met de verzorging en verschoning. De Mobydress kan geleverd worden met of zonder geïntegreerde weegfunctie.

Mobydress T2 met weegschaal en warmtelamp

De ergonomische Mobydress commode is nu verkrijgbaar met warmtelamp. De Ceratherm warmtelamp wordt op vaste, veilige hoogte aan de commode bevestigd.

Baby Commode 328200 Uniko

Deze Uniko-commode is standaard voorzien van vele mogelijkheden.

Mobytub Tilt

Veilig kantelbaar baby- en peuterbadje: functioneel, hygiënisch en ergonomisch
Heerlijk de baby badderen naast het bed van de moeder kan nu met de Mobytub Tilt. Het veilige verrijdbare en kantelbare baby- en peuterbadje is eenvoudig in hoogte te verstellen d.m.v. de pedalen. Water wordt direct weggespoeld door het ovale badje te kantelen in de daarvoor bestemde afvoer. Stop en afvoerslang zijn hierdoor overbodig geworden. Een optimale hygiënische situatie.

Mobytub, badje voor baby’s en peuters

Met het ergonomische en verrijdbare Mobytub badje kunnen baby’s en peuters veilig naast het bed van de moeder gewassen worden. Zo kan de moeder ten alle tijden genieten van haar kind en eventueel assisteren met het verschonen.

Nascentia verlosbed

Het Nascentia verlosbed is in samenspraak met diverse ziekenhuizen en gerenommeerde leveranciers ontwikkeld. Er moest één verlosbed komen dat prettig in gebruik is. Zowel voor de moeder en de kraamvrouw, als voor de medewerkers aan het bed.

Mobycrib Cosy

De Mobycrib Cosy is de ideale wieg voor naast en over het bed. Hierdoor is de baby zichtbaar, altijd dicht bij de moeder en zeer toegankelijk. En dit in een veilige en stabiele wieg welke in hoogte verstelbaar is. Een ideale wieg voor co-sleeping. Het wiegje is eenvoudig uit te breiden met een warmtematrasje. Op de DIN-rail kan een controle-unit of andere accessoires bevestigd worden.

Mobycrib Matris, babybedje voor rooming-in

Samen slapen stimuleert de veilige hechting tussen ouder en kind en reguleert de ademhaling en hartslag van het kindje.  Mobycrib Matris maakt samen slapen mogelijk doordat het bedje veilig naast elk bed geplaatst kan worden.

Mobycrib Luna

Stabiel, veilig en eenvoudig te verplaatsen. De in hoogte verstelbare Luna biedt een pasgeboren baby een veilige en comfortabele plaats om te slapen. Het bedje is eventueel eenvoudig uit te breiden met een warmte matrasje. Aan de optioneel bijgeleverde DIN-rail kan een controle-unit of hemelstang met hemeltje bevestigd worden.

Moby e-babe ziekenhuis kinderbedje

Gebouwd volgens de laatste veiligheidsnormen is de Moby e-babe het ziekenhuis kinderbedje waar veiligheid en comfort voorop staat. Binnen enkele seconden is er 360 graden toegang tot het kindje. De transparante zijkanten bieden volledige zichtbaarheid. Zo is er controle, maar blijven ouders en kind ook in contact. Voor rust en geborgenheid is er optioneel een hemelstang met hemeltje, in diverse prints verkrijgbaar. Het Moby e-babe ziekenhuis kinderbedje is ook elektrisch geruisloos in hoogte verstelbaar. De handbediening is voorzien van een kinderslot, zodat ongewenst gebruik uitgesloten wordt.

CuddleCot

Geef rouwende families het geschenk van tijd. Omgaan met de dood van een baby is een ongelooflijke moeilijke gebeurtenis voor de nabestaanden. Zij moeten de mogelijkheid krijgen om op een waardige manier afscheid te nemen en tijd door te brengen met hun overleden kindje. Tijd stelt het gezin in staat een belangrijke band te vormen met hun baby en helpt hen bij het verwerken van het verlies.

Babyverschoontafel

De verschoontafels zijn gemaakt van polyethyleen, zijn robuust en slijtvast en worden in wit uitgevoerd.  De verschoontafels zijn getest op een statische belasting van 110 kg en zijn ADA-compatibel indien correct geïnstalleerd. CE gemarkeerd, RoHS gemarkeerd. Het oppervlak is antibacterieel en bestand tegen bacteriegroei, wat een extra niveau van hygiëne bescherming biedt.

VAB Warmtemanagement

Het VAB patiënt-verwarmingssysteem zorgt voor een constante, veilige en gecontroleerde verwarming van baby en / of kind zodat de lichaamstemperatuur behouden blijft. Het systeem bestaat uit een controle- unit en warmtematras. Warmtematrassen zijn in diverse maten verkrijgbaar en passen in elke “standaard” babywieg.

Prethermo

Prethermo is ontworpen om de ontwikkeling van onderkoeling bij zuigelingen te voorkomen. Onderkoeling is een ernstig gezondheidsprobleem dat het leven van de pasgeboren baby bedreigt, aangezien de baby na de geboorte nog niet goed zelf zijn lichaamstemperatuur kan reguleren. Koude omgevingen, verloskamers/operatiekamers en vervoersomstandigheden zorgen voor een snelle daling van de lichaamstemperatuur van de pasgeborene.

Ceratherm warmtelamp

De Ceratherm warmtelamp is speciaal ontwikkeld voor het voorverwarmen van onderzoekstafels en verschoontafels voor baby’s en voor het op peil houden van de lichaamstemperatuur van pasgeborenen, kinderen en volwassenen.

Ino Care Relax borstvoeding- en buidelstoel

De Ino Care Relax is een comfortabele borstvoeding stoel welke ook ideaal geschikt is voor het buidelen. De Ino Care Relax is zeer stabiel en heeft naast de relax stand ook een slaapstand met een inclinatie van 140 graden. De borstvoedingstoel is verkrijgbaar in vele stofferingen en kleuren, passend binnen uw interieur concept. Al de stofferingen zijn geschikt voor gebruik binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

Mobysofa

Een comfortabele, compacte tweezitter en slaapbank in één. Ideaal voor kraamsuites, verlos- en gezinsgerichte kamers en overal waar rooming-in gewenst is.

Mobybuddy: bed stoel voor in het ziekenhuis

De Mobybuddy slaapstoel leent zich uitstekend voor rooming-in. Deze prijswinnende stoel strekt zich eenvoudig uit tot een twee meter lang bed. Zo is het ook mogelijk om voor langere tijd comfortabel te blijven bij een geliefde die is opgenomen in het ziekenhuis.

Mobysleeper vouwbed

Comfortabel en makkelijke te plaatsen vouwbed.

Toni, kinderrelaxstoel

De comfortabele, vrolijke Toni is speciaal ontwikkeld voor kinderen van acht tot veertien jaar, die in het ziekenhuis verblijven.

Cosmo stoel

De Cosmo stoel is universeel en eigenzinnig. De hedendaagse vormgeving en optimaal comfort maakt de Cosmo geschikt voor elk “Moeder en Kind” interieur. Een bijpassende voetenbank maakt de Cosmo stoel compleet. Ideaal als patiënt- en/of bezoekersstoel.

Kwickscreen

De kernwaarden van Kwickscreen is veiligheid voor het personeel en patiënten. Alle schermen vormen een fysieke barrière tussen de mensen onderling. Het technische ontwerp is superieur. Een enkel contactpunt en volledig gladde en niet poreuze oppervlakken die na elk gebruik simpel kunnen worden gereinigd om een hygiënische omgeving te waarborgen.
Bekijk de voordelen van een Kwickscreen.

Visiano onderzoekslamp

Dankzij een uniek design, hypermoderne lichttechnologie en maximale lichtkwaliteit biedt deze lamp optimale onderzoeksomstandigheden.
De Visiano is een echt multitalent.
Bijzonder geschikt voor o.a. neonatologie, gynaecologie en verloskunde.
Verkrijgbaar in wand-, plafonduitvoering en op verrijdbaar statief.

Triango behandellamp

Functionaliteit, elegantie en design in combinatie met modernste LED technologie.
Licht sterkte, licht kleur en kleurweergave zijn optimaal afgestemd op de veelzijdige opgave in ziekenhuizen.
Verkrijgbaar in wand-, plafonduitvoering en op verrijdbaar statief.

Partuskar

De Partuskar is verkrijgbaar in 2 afmetingen. Met afmetingen van 62 cm x 60 cm x 104 cm in hoogte (zonder accessoires en bumpers), en een werkblad op een hoogte van 100 cm, biedt de trolley een handige en veelzijdige werkruimte. Ondanks zijn constructie weegt de trolley slechts 57 kg, waardoor hij gemakkelijk manoeuvreerbaar is.

Bekijk onze video

Contact opnemen