+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

Therapeutische-, relax- en behandelstoelen

Een behandelstoel, zorgstoel, buidelstoel of andere therapeutische stoel is onmisbaar binnen verschillende zorginstellingen. Bij VAB hebben we een uitgebreide collectie die specifiek ontworpen is voor gebruik binnen de gezondheidszorg. Met een brede inzetbaarheid zijn ze uitermate geschikt als patiëntenstoel, bijvoorbeeld voor gebruik op de dagbehandeling, stroke unit en de intensive care. Bekijk de diverse therapeutische stoelen.

Het belang van een goede behandelstoel

Het belang van een goede ziekenhuisstoel kan niet genoeg benadrukt worden. Een goed ontworpen behandelstoel biedt comfort aan patiënten tijdens hun behandeling of herstel, maar draagt ook bij aan de efficiëntie van de verpleger tijdens het uitvoeren van behandelingen en onderzoeken. Bovendien vermindert deze behandelstoel fysieke belasting voor zowel de patiënt als de zorgverlener, door verstelbare onderdelen die aanpasbaar zijn aan de specifieke behoeften van de gebruiker.

Uitgebreide collectie therapeutische stoelen

Binnen ons assortiment vind u een brede collectie stoelen die bijvoorbeeld worden ingezet tijdens het bloedprikken of voor het snel mobiliseren van patiënten na een operatie of tijdens een revalidatietraject. Daarnaast bieden we ook zorgstoelen. Een zorgstoel zorgt ervoor dat patiënten tijdens chemotherapie of een nierdialyse in een comfortabele en rustgevende houding kunnen plaatsnemen.

Bent u op zoek naar een comfortabele bariatrische stoel? Dan is de Whittle een duurzame en stijlvolle keuze. Doordat de stoel is uitgerust met geïntegreerd drukbeheer, is het bijzonder geschikt voor patiënten waarbij een evenredige gewichtsverdeling gewenst is. Borstvoeding- en buidelstoelen essentieel voor moeder en kind. Met name voor nieuwe moeders werkt het ondersteunend tijdens het voedingsproces.

Laguna Care Relax stoel

De Laguna Care Relax stoel is een therapeutische relax stoel met een hele hoge afwerkingsgraad en hoogwaardig comfort. Door de ergonomische gevormde rug is de Laguna Care borstvoeding- en buidelstoel ideaal voor mensen die langdurig moeten zitten of zwaar behoevend zijn. Talrijke verstelmogelijkheden zijn mogelijk waardoor verpleging of gebruiker de stoel in de gewenste positie kan brengen.

Ino Care Relax borstvoeding- en buidelstoel

De Ino Care borstvoeding- en buidelstoelen bestaan uit een uitgebreide serie stoelen, zeer comfortabel en speciaal ontwikkeld voor de gezondheidszorg. De Ino Care borstvoeding- en buidelstoel is modulair opgebouwd en kan worden ingezet als een volledige therapeutische stoel maar ook als een comfortabele patiënten relax stoel.
De Ino Care borstvoeding- en buidelstoel wordt door zijn modulariteit o.a. ingezet als borstvoeding- en buidelstoel en patienten transfer stoel.

Echo Care Relax stoel

Wat maakt de de Echo Care relax stoel zo uniek ? Dat is de prijs kwaliteit verhouding. Echo Care borstvoeding- en buidelstoel is een instapmodel met een hoge graad van zelfbediening en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Al de modellen hebben manuele verstel mechanieken. De vaste uitvoering is ook ideaal geschikt als comfortabele bezoekersstoel. Echo is budget vriendelijk, makkelijk in gebruik, simpel en comfortabel. Ideaal als patiënten- en/of bezoekers stoel.

Toni, kinderrelaxstoel

De comfortabele, vrolijke Toni is speciaal ontwikkeld voor kinderen van acht tot veertien jaar, die in het ziekenhuis verblijven.

IDEA 1

De IDEA 1 is een multifunctionele, elektrisch verstelbare behandelstoel. De stoel heeft een vaste hoogte van 50 centimeter.

IDEA 2

De IDEA 2 is een in hoogte verstelbare, multifunctionele behandelstoel. De stoel bestaat uit drie elektrisch verstelbare secties en beschikt over zowel een comfort als standaard Trendelenburgpositie. Bij de comfort positie worden de zitting en voetensteun in een hoek van 25 graden ten opzichte van de vloer geplaatst, terwijl de rugleuning horizontaal blijft. Bij de standaard Trendelenburgpositie worden alle delen in een hoek van 12 graden ten opzichte van de hoek geplaatst.

IDEA 3

De IDEA 3 is een in hoogte verstelbare, multifunctionele behandelstoel inclusief voetsteun. De stoel bestaat uit drie elektrisch verstelbare secties en beschikt over zowel een comfort als standaard Trendelenburgpositie.

Idea Clinic behandel-, relax en therapie-stoel

Multifunctionele stoel, in hoogte verstelbaar, om patiënten te ondersteunen tijdens behandelingen. Ook zeer geschikt als bloedafname stoel. De stoel is standaard voorzien van een voetendeel.

Tolero patiënten stoel

Tolero is een moderne patiënten stoel met een metalen frame met of zonder hoogteverstelling, slank gevormd profiel met comfortabele zitting van drukschuim en zeer eenvoudig te reinigen.

Whittle bariatrische stoel

Een stijlvolle duurzaam zwaar uitgevoerde bariatrische stoel met geïntegreerd drukbeheer door standaard gebruik van een druk foam kussen.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze innovatieve behandelstoel, relaxstoel of buidelstoel voor uw zorginstelling? Neem dan gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar customerservice@vab.nl.

Zijn de behandelstoelen elektrisch verstelbaar?

Sommige van onze behandelstoelen zijn elektrisch verstelbaar. Wilt u uw inrichting aanvullen met een elektrische behandelstoel? Dan is de IDEA 1, 2 of 3 een uitstekende keuze. De IDEA 2 heeft drie verstelbare secties en is ook in hoogte verstelbaar. Daarnaast beschikt de IDEA 3 over dezelfde functies en wordt het aangevuld met een voetensteun.

Zijn de behandelstoelen flexibel inzetbaar?

Ja, de stoelen zijn multifunctioneel. De Ino Care stoel is bijvoorbeeld modulair opgebouwd waardoor het geschikt is als een relaxstoel, maar zich ook uitstekend leent als een borstvoeding- en buidelstoel of patiënten transferstoel.

Is een proefplaatsing mogelijk?

Ja, bij VAB is het indien gewenst mogelijk om een vrijblijvende proefplaatsing van ons medisch meubilair uit te laten voeren. Uiteraard gaat het proefplaatsen van een behandelstoel of therapeutische stoel samen met ons deskundige advies, instructie en begeleiding.

Hoe ontvang ik meer informatie over een specifieke behandelstoel?

Wenst u meer informatie over een van de therapeutische stoelen op onze website? Per stoel heeft u de mogelijkheid om een gratis brochure aan te vragen. Binnen enkele seconden krijgt u deze toegestuurd door de naam van uw zorginstelling en uw contactgegevens in te vullen op onze website.

Contact opnemen