+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

Borstvoedingsstoel voor in het ziekenhuis

Een borstvoedingsstoel ondersteunt de moeder bij het geven van borstvoeding. De stoel biedt moeder en baby de gelegenheid om op een ontspannen en relaxte manier te voeden. Een borstvoedings- en buidelstoel wordt ingezet direct na de geboorte van de baby en staat meestal in de kraamsuite van het ziekenhuis. Bekijk de borstvoedings- en buidelstoelen van VAB op deze pagina. Deze uiterst comfortabele stoelen ondersteunen de moeder op zoveel mogelijk manieren tijdens het geven van borstvoeding.

Een borstvoedingsstoel in uw ziekenhuis laten proefplaatsen? In overleg is dit altijd mogelijk bij VAB. Wilt u eerst meer weten over de borstvoedings- en buidelstoelen? Vraag dan gratis een brochure aan.

Ino Care Relax stoel

Ino Care Relax borstvoedingsstoel en buidelstoel

De Ino Care Relax borstvoedings- en buidelstoel ligt comfortabel en stabiel. De ouder heeft geen last van belasting van de onderrug. Tevens is deze stoel verkrijgbaar met een slaappositie van 140 graden. Voor het wisselende gebruik van een borstvoedingsstoel in een ziekenhuis is het makkelijk als de stoel verstelbaar is. Dat is deze stoel met diverse zithoogtes, verstelbare armleuningen, handmatige hoofdsteunverstelling en met manuele of elektrische bediening. Extra opties zijn centrale rembediening en een geïntegreerde accu. De Ino Care Relax borstvoedingsstoel is verkrijgbaar in vele stofferingen en kleuren, passend binnen elk interieur concept. De stoffering voldoet aan de gestelde eisen binnen de gezondheidszorg.

Mobychair borstvoedingsstoel en buidelstoel

De Mobychair borstvoeding- en buidelstoel is speciaal ontwikkeld voor het geven van borstvoeding en het buidelen met baby. Het is een fijne plek waar moeder en kind samen tot rust kunnen komen. De Mobychair borstvoedingsstoel is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, vele kleuren en stofferingen. Bij elke stoel voor borstvoeding staat het comfort voorop. De stoelen zijn voorzien van een elektrisch of manueel verstelbare rugleuning en voetensteun. De Mobychair beschikt over een ‘zero gravity’ positie, waarbij de onderrug niet belast wordt. De borstvoedingsstoel is in het ziekenhuis eenvoudig in te stellen door middel van een handbediening. Als optie kunnen de stoelen voorzien worden van een accuset, zodat de buidelstoel ook vrij in de ruimte te gebruiken is.

Ergonomisch verstelbaar

De hoog/laag bediening van de borstvoedings- en buidelstoel wordt met name gebruikt ter ondersteuning van de lactatiekundige. Dit vanwege de ergonomie: de lactatiekundige assisteert de moeder bij het aanleggen van de baby. De hoogteverstelling zorgt voor niet ergonomische houdingen ter voorkoming van schouder- en nekklachten bij de lactatiekundige. In sommige ziekenhuizen is een borstvoedingskamer beschikbaar waar de lactatiekundige de moeder leert de baby aan te leggen en dan in alle rust gevoed en gebuideld wordt. Een borstvoedingsstoel kan gewoon gereinigd worden met de standaard reinigingsmiddelen die binnen de ziekenhuizen gebruikt worden.

Ino Care Relax stoelen

Waarom buidelen met baby?

Buidelen met een baby (kangoeroe care) stimuleert de hechting, reguleert de lichaamstemperatuur en houdt de hartslag van de pasgeborene stabieler. Baby’s blijken zich beter te ontwikkelen als zij regelmatig huid-op-huid contact met hun ouders hebben, zowel de moeder als de vader kan met de baby buidelen. Dit kan op de verstelbare borstvoedings- en buidelstoel van VAB waar ook een relaxstand op zit.

Vraag meer informatie aan

Wilt u meer weten over onze borstvoedings- en buidelstoelen? U mag altijd meer informatie aanvragen, wij voorzien u graag van meer informatie over de producten die wij leveren. Van elk product hebben we een digitale brochure die u kunt downloaden via de website. De stoelen zijn ook beschikbaar voor een proefplaatsing, dit is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt contact opnemen via het contactformulier, door te mailen naar info@vab.nl of te bellen naar +31 (0) 36 – 522 5555.

We hebben meer producten voor moeder en kind in ons assortiment. Onze eigen lijn van producten heet Mobyline en bestaat uit commodes, kinderbedjes, baby- peuterbadjes, warmtelampen en diverse rooming-in zit- en slaapmeubilair.

Contact opnemen