+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

Ikazia Ziekenhuis Rotterdam

Ikazia Ziekenhuis Rotterdam kiest voor het Nascentia verlosbed

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam heeft na uitvoerig testen de keuze gemaakt voor het Nascentia verlosbed. De opdracht voor 23 bedden is in augustus 2021 aan VAB gegund. De eerste 12 verlosbedden worden dit jaar nog uitgeleverd, begin volgend jaar volgen de overige bedden. Wij zijn blij en vereerd dat er, in navolging van onder andere het Saxenburg Medisch Centrum Hardenberg, nog een ziekenhuis volgt dat gebruikt wilt maken van het Nascentia verlosbed.

Ontwikkeld in samenspraak met ziekenhuizen en leveranciers

Nascentia is een verlosbed dat in nauwe samenwerking met het OLVG (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam) is ontwikkeld. VAB heeft bijgedragen aan het ontwerp van het Nascentia verlosbed en levert de verlosbedden.

”Het ideale bed bestond niet. Dus besloten we het zelf te laten ontwikkelen”, aldus Tiba Spaapen, afdelingsleider binnen het OLVG. “Er moest één bed komen, prettiger voor de kraamvrouw én voor de medewerkers aan het bed.”

Het Nascentia verlosbed: comfort, gebruiksgemak en ergonomie

Het doel was een verlosbed te ontwikkelen dat prettig in gebruik is voor zowel de moeder en de kraamvrouw als voor de medewerkers aan het bed. En dat is gelukt! Nascentia is een volwaardig verlos- en verpleegbed en geschikt voor alle baringshoudingen. De zwangere én barende vrouwen kunnen gebruikmaken van één en hetzelfde bed. Het bed straalt comfort, gebruiksgemak en ergonomie uit. Daardoor is dit verlosbed de beste keuze voor de kraamsuite.

Comfort en ergonomie voor de moeder

De moeder ligt gedurende de bevalling en de kraamtijd op een comfortabel en ergonomisch bed. Nascentia is gericht op comfort en het voorkomen van rugklachten bij de moeder. Het foam matras werkt daar uitstekend aan mee. Dit matras is speciaal ontwikkeld voor het verlosbed en biedt de moeder tijdens en na de bevalling het gewenste comfort. Het matras heeft een densiteit tot 50 kg/m³.

Gebruiksgemak voor de arts en verpleegkundige

Het verplegend personeel en artsen profiteren optimaal van het gebruiksgemak. Van het verstellen van de hoogte tot het afstellen van de beensteunen, alles is eenvoudig te bedienen. Ook kan het bed met kraamvrouw eenvoudig door één persoon bestuurd worden dankzij de handig geplaatste stuurwielen in het midden. Daarmee is een draaicirkel, op de plaats, van 360 graden mogelijk. De verpleegkundigen en artsen zijn lovend over het Nascentia verlosbed en bevelen het van harte aan.

Nascentia verlosbed

Contact opnemen