+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

KwickScreen

Binnen ziekenhuizen is niets zo belangrijk als een behandeld worden in een veilige, hygiënische omgeving. Wij streven ernaar om producten te leveren die de patiëntervaring verbeteren. De producten die wij aanbieden zijn niet alleen functioneel, maar maken de ruimte ook aantrekkelijker. KwickScreen is een van die producten. Maar wat is een KwickScreen, en waarom gebruikt men die? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

Wat is een KwickScreen?

Binnen ziekenhuizen wordt voor het afscheiden van ruimtes veel gebruik gemaakt van gordijnen. Echter worden deze gordijnen weinig vervangen en raakt 90% van de gordijnen binnen een week vervuild met allerlei soorten ziekteverwekkers. Een KwickScreen is een scherm dat ziekenhuisgordijnen overbodig maakt en ervoor zorgt dat iedere patiënt over een hygiënische ruimte beschikt. Een KwickScreen is een scherm met een Zero-G technologie, waarbij gebruikt wordt gemaakt van inschuifbare, bistabiele buizen. Er is sprake van een enkel contactpunt, de oppervlakken zijn glad en niet poreus en kunnen na gebruik gemakkelijk worden gereinigd. Het resultaat? Een hygiënische omgeving voor iedere patiënt.

Waarom gebruik je een KwickScreen?

Binnen ziekenhuizen moeten ruimtes veelzijdig en flexibel in te richten zijn. Zo moet een ruimte die vandaag de dag nog fungeert als infuusruimte, over een aantal maanden in te richten zijn als unit voor patiënten die hersenletsel hebben opgelopen. KwickScreen wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat zorgomgevingen maximaal flexibel worden gemaakt in de inrichtingen. Echter wordt een KwickScreen niet alleen om functionele redenen gebruikt. Een KwickScreen wordt namelijk ook veel gebruikt omdat kunst een grote rol speelt bij het belevingsproces. Iedere KwickScreen kan naar wens worden bedrukt.

Contact opnemen