+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

Milieubewuste maand: tijd voor duurzaamheid

Met het oog op duurzaamheid is het essentieel dat we nadenken over onze ecologische impact. De gezondheidszorgsector is helaas een van de grootste producenten van afval. Bij VAB geloven we dat door bewuste milieukeuzes te maken we niet alleen de ecologische voetafdruk verminderen, maar ook de algehele gezondheid van de gemeenschap bevorderen. Daarom zijn we actief betrokken bij een milieubewuste benadering en maken we enkel de keuze voor leveranciers die zich ook inspannen voor duurzame oplossingen.

Moments Furniture werkt aan verantwoord ondernemen

Moments Furniture zet zich actief in voor verantwoord ondernemen en omarmt de principes van een circulaire economie. Ze kiezen voor materialen met minimale impact op mens en milieu, beperken afval tijdens de productie en stimuleren recycling. Het duurzame ontwerp van hun meubels zorgt ervoor dat elk onderdeel na de levensduur kan worden gescheiden en gerecycled. Bovendien leveren ze alleen producten met een minimale levensduur van 25 jaar.

Daarnaast streven ze naar lokale productie, waardoor Moments Furniture het transport tussen productiefaciliteiten aanzienlijk vermindert. Bijna alle producten worden in eigen fabrieken in België of Duitsland geproduceerd. Het bedrijf bevordert ook een bewuste samenwerking met lokale en nabije partners als toeleveranciers en onderaannemers.

Teal: van zonne-energie tot honingbijen in bloeiende bossen

In 2022 startte het tweede deel van het plan Groene Stroom van Teal, waarbij meer dan 1,4 kilowatt aan zonne-energie werd geïnstalleerd op vijf van hun locaties. De geschatte jaarlijkse besparingen op koolstof bedragen ongeveer 260 ton CO2-equivalent per jaar. In mei 2023 bundelen zij hun krachten met Ribble Rivers Trust om een project voor het planten van een bos te starten. Het eerste seizoen hebben ze maar liefst 15.000 bomen geplant. Seizoen twee is gestart in januari 2024 en omvat nog eens ongeveer 17.000 bomen.

Toch kijken ze verder dan alleen de bomen; de insecten zien zij namelijk als een fijne bondgenoot. In samenwerking met The Bee Centre hebben ze meerdere korvenkasten verspreid over de locaties. Op dit moment heeft Teal 30.000 lokaal gefokte honingbijen in deze kasten en dit aantal kan in de zomermaanden zelfs toenemen tot wel 60.000. Als kers op de taart zijn zij de trotse eigenaar van de BIBA Green Business of the Year Award 2023! Deze prijs erkent de voortdurende toewijding aan hun netto nul en de duurzaamheidsstrategie die Teal heeft omarmd en de afgelopen jaren trots naar hebben gehandeld.

Malvestio en hun toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Malvestio volgt het concept dat is vormgegeven in het rapport “Our Common Future” uit 1987 en dit is vandaag de dag nog belangrijker geworden. Ze benaderen de markt met een visie waarbij niet alleen economische, maar ook sociale, ethische en milieuvraagstukken worden aangepakt. Het bedrijf legt in het bijzonder nadruk op het meten en beheersen van milieueffecten en het rationaliseren van hun productieproces om verspilling van middelen en energie tegen te gaan.

Naast het rapport houden zij zich vast aan de principes van het Global Compact van de Verenigde Naties en omarmen ze de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Agenda van 2030, die in het Engels bekend staan als de Sustainable Development Goals (SDG’s). Met deze bewuste aanpak plaatst Malvestio zich niet alleen als een bedrijf dat uitblinkt in de gezondheids- en residentiële voorzieningen, maar ook als een voorvechter van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid in de bredere context van de uitdagingen van nu.

Draag een steentje bij voor een groenere toekomst

Met een groeiende aandacht voor duurzaamheid is VAB trots om samen te werken met bedrijven die zich inspannen voor een gezondere wereld en het vergroenen van onze zorgsector. Samen kunnen we de algehele gezondheid van de aarde en van onze gemeenschap bevorderen. Laten we allemaal een steentje bijdragen!

Contact opnemen