+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

Rooming in slaapbank

Met een rooming in slaapbank op de kamer is het mogelijk voor naasten om te blijven slapen bij hun dierbare die in het ziekenhuis verblijft. Veel ziekenhuizen bieden tegenwoordig rooming-in aan, de mogelijkheid voor ouders en geliefden om 24 uur per dag bij hun opgenomen kind of partner te zijn. Wij bieden drie slaapbanken aan: de Mobycurve, de Mobysofa en de Mobymandy. Deze banken zijn eenvoudig te verplaatsen dankzij de wieltjes. Voor zowel het zitten als slapen worden de slaapbanken als comfortabel ervaren door gebruikers.

Denkt u erover na om een rooming in slaapbank in de verloskamers, kraamsuites of gezinskamers van uw ziekenhuis te laten plaatsen? Maak dan vrijblijvend gebruik van een proefplaatsing of vraag de gratis brochures aan bij VAB.

Mobysofa rooming in slaapbank in bedpositie.

Mobysofa slaapbank

De Mobysofa is een compacte tweezitsbank en slaapbank ineen. Hij is speciaal ontworpen voor kraamsuites, verloskamers en gezinsgerichte kamers, en overal waar rooming-in nog meer gewenst is. Als sofa zit hij zeer comfortabel, en als slaapbank is het een volwaardig bed. De Mobysofa wordt links of rechts uitgetrokken en wordt zo een volwaardig bed zonder veel ruimte in beslag te nemen. Onder het uitrekbare deel bevindt zich tevens een royaal opbergvak waar persoonlijke spullen of beddengoed veilig worden opgeborgen. Bovendien is de rooming in slaapbank voorzien van kleine zwenkwieltjes, die het verplaatsen van de bank zeer makkelijk maakt. De Mobysofa is in vele stofferingen en kleuren leverbaar. Nieuw is bijvoorbeeld kunstleder met een textiele uitstraling voor een huiselijke sfeer.

Mobycurve slaapbank

De Mobycurve is een comfortabele slaapbank met een modern, vloeiend design. Deze is ook speciaal ontworpen voor rooming-in gebruik. Door de armleuning naar beneden te doen wordt een bed gecreëerd van 80 tot 200 cm. Tevens is de armleuning traploos te verstellen. Ook aan opbergmogelijkheid is gedacht: het gehele zitvlak van de bank is bedoeld als opbergruimte. Daarnaast is deze rooming in slaapbank ook voorzien van kleine zwenkwieltjes, zodat verplaatsing makkelijker is. De Mobycurve is verkrijgbaar in vele stofferingen en kleuren. Ook voor deze sofa is een kunstleder bekleding met een textieluitstraling mogelijk voor een meer huiselijke sfeer.

Mobymandy slaapbank

De Mobymandy is een stijlvolle en eigentijdse slaapbank die speciaal ontworpen is voor rooming-in binnen de gezondheidszorg. Hij is beschikbaar in een 1-, 2- of 3-persoons uitvoering. Door de bank naar voren uit te klappen wordt er een comfortabele slaapbank gecreëerd. De Mobymandy is net als de Mobysofa en Mobycurve in vele stofferingen en kleuren beschikbaar, waaronder ook een kunstleder bekleding met een textieluitstraling voor een huiselijke sfeer. Daarnaast is er keuze tussen losse kussens of een vaste bekleding.

Welke rooming in slaapbank kiezen voor uw ziekenhuis?

De Mobysofa, Mobycurve en Mobymandy slaapbanken kennen veelal dezelfde eigenschappen. Maar welke rooming in slaapbank past beter in welke situatie? De Mobysofa is compact en kent een relatief kleine “footprint”, maar beschikt wel over een uittrekdeel wat links of rechts uittrekbaar is. U dient hiermee rekening te houden bij het kiezen van een plek binnen een ruimte. In tegenstelling tot de Mobysofa is er bij de Mobycurve geen uittrekbaar deel. De Mobycurve behoudt een vaste afmeting als slaapbank. Enkel de armleuning moet naar beneden worden gedaan.

De Mobymandy in 1-, 2- of 3-persoons slaapbank wordt naar voren uitgeklapt. Houdt hier rekening mee in verband met de beschikbare ruimte.

Mobysofa rooming in slaapbank in een kraamsuite in het ziekenhuis

Deze ziekenhuizen zijn u voorgegaan met rooming-in

Steeds meer ziekenhuizen hebben tegenwoordig oog voor rooming-in, met name bij afdelingen waar jonge kinderen of pasgeboren baby’s verblijven. Het Antonius Ziekenhuis in Sneek heeft alle kraamsuites voorzien van Mobysofa slaapbanken. Ook het LUMC in Leiden heeft op de IC Neonatologie afdeling de Mobysofa slaapbanken staan. Op de NICU van het AMC in Amsterdam staan bijvoorbeeld de Mobycurve slaapbanken. Maar ons rooming in meubilair staat in veel meer ziekenhuizen, o.a. in het UMC Groningen, Radboudumc in Nijmegen en het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Met onze comfortabele slaapbanken wordt een huiselijke sfeer gecreëerd binnen een rooming-in omgeving.

Wij bieden meer rooming-in oplossingen aan, zoals verschillende typen zit- en slaapmeubilair. Zo hebben we ook diverse slaapstoelen in ons assortiment, zoals de Mobybuddy, Mobymandy 1-persoons en de Karting slaapstoel.

Vraag meer informatie aan

Wilt u een rooming in slaapbank op uw afdeling laten proefplaatsen? Een proefplaatsing is altijd mogelijk bij VAB, dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wanneer u meer informatie wilt ontvangen over onze slaapbanken, download dan onze folders via de website. Van elk product hebben we een digitale brochure die u gratis kunt aanvragen. Bij vragen mag u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Of mail naar info@vab.nl. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Contact opnemen