+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

VAB participeert in LVO congres 2020

VAB is 5 en 6 maart 2020 aanwezig tijdens het LVO (Landelijke Vereniging van Operatieassistenten) congres in de Reehorst te Ede. Tijdens dit congres introduceert VAB de Theia mobiele multifunctionele OK tafel. Theia is multi-inzetbaar voor diverse procedures, zowel klinisch als poliklinisch.

Tevens introduceren wij onze Mayo tafel met elektrische hoog/laag voetbediening en demonstreren wij ons warmtemanagement concept. Het VAB team ontmoet u graag op stand 32.

Buigen of barsten?

De 33e editie van het LVO congres heeft de naam ‘Buigen of barsten’ gekregen en richt zich op alle operatieassistenten van heel Nederland. Zo wordt er aandacht besteed aan de hoge werkdruk, een meer dan gemiddeld ziekteverzuim, grote personeelstekorten en uitstroom van zorgmedewerkers. Daarnaast wordt er ook gesproken over de oplopende wachtlijsten en ziekenhuisstaking.

De patiënt staat voorop

Ondertussen vinden er een hele hoop technologische veranderingen plaats. Deze veranderingen volgen elkaar in snel tempo op, waardoor we wel moeten innoveren. Ondanks deze problemen staan de belangen van de patiënt altijd voorop. Echter kunnen we dat soms niet meer waarborgen.

We zijn buigzaam en flexibel, maar niet van elastiek. Wanneer je buigt zonder te barsten, ben je flexibel. Kunnen we het ons echter wel veroorloven om op het gebied van patiëntveiligheid flexibel te zijn? Buigen we, of barsten we?

Contact opnemen