+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

Het Symposium “Zorg rond de pasgeborene”

VAB sponsort symposium “Zorg rond de pasgeborene”

Het symposium “Zorg rond de pasgeborene” vindt weer plaats op maandag 25 oktober 2021 in Den Bosch. U bent van harte welkom om onze stand te bezoeken. VAB laat daar een selectie zien van zijn innovatieve en comfortabele producten ontwikkeld voor moeder & kind. Zo kunt u onder andere onze mobyline collectie bewonderen. Dit is een lijn van producten die wij ontwikkeld hebben voor de Kind, Kraam en Neonatogie afdelingen.

De neurologische ontwikkeling van de neonaat

Het jaarlijks terugkerend symposium wordt mede georganiseerd door het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en het Diakonessenhuis te Utrecht. Dit jaar is het thema ‘De neurologische ontwikkeling van het kind’. Er is een leerzaam programma samengesteld. Hoogleraar en neonatoloog Manon Benders trapt af met een uitleg over de normale ontwikkeling van het brein.

Vervolgens is er een cabaretlezing van Hans Breur, interventie kindercardioloog. Hij vertelt hoe verplegend personeel aangeboren hartafwijkingen kan herkennen en hoe het invloed heeft op het brein in ontwikkeling. Na de pauze volgen nog een lezing, Hyperbilirubinemie voorkomen door preventie, en een interactieve belevenis waar u meegenomen wordt op de rug van een rode bloedcel.

Uitreiking Truus Vanlier-prijs

Zoals elk jaar reikt de organisatie ook weer de traditionele Truus Vanlier-prijs uit voor de meest innovatieve en prikkelende poster. Na de lunch wordt het vizier gericht op slaap. Nieuwe inzichten tonen aan dat slaaptekort op jonge leeftijd kan leiden tot een abnormale hersenontwikkeling. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan hoe cruciaal goede slaap is voor zorgprofessionals.

Brochure “Zorg rond de pasgeborene”

Er worden uiteraard nog veel meer lezingen gegeven door zorgprofessionals uit het vak. U vindt het complete programma en extra informatie in de online brochure. Download de brochure door op onderstaande knop te klikken.

Tussen de lezingen door bent u uiteraard vrij om langs de stands te lopen. Neem ook zeker een kijkje bij de stand van VAB. Wij vertellen u graag meer onze producten!

Download de brochure

Contact opnemen