Hoe lang rooming in?
Een ziekenhuisopname is ingrijpend, zowel voor het kind als voor de ouder. Rooming in is in vele van deze gevallen een goede oplossing en wordt vandaag de dag in vele ziekenhuizen en verzorgingstehuizen toegepast. Dankzij rooming in kan familie 24 uur per dag bij de patiënt blijven. Maar wat is rooming in precies, waarom gebruik men rooming bij een baby? Hoe lang gebruikt men rooming in, wanneer is het mogelijk om te stoppen met rooming in? Daar gaan we dieper op in. Vraag voor meer informatie over rooming in door VAB gerust de brochure op.
Wat is rooming in?
We beginnen met de vraag ‘wat is rooming in’? Rooming in is de mogelijkheid om 24 uur per dag bij het opgenomen kind of familielid te zijn. Deze mogelijkheid is van grote meerwaarde, omdat een ziekenhuisopname door kinderen en volwassenen als zeer ingrijpend ervaren kan worden. Misschien is de patiënt angstig, onrustig, verward of kan diegene dat nog worden. De angst en onrust kunnen beter verdragen worden wanneer een dierbare in de kamer kan overnachten. Vandaag de dag bieden vele ziekenhuizen deze mogelijkheid aan.
Waarom rooming in met een baby?
In de meeste ziekenhuizen wordt rooming in voornamelijk aangeboden op afdelingen waar baby’s en jonge kinderen verblijven. Maar waarom is rooming in voor een baby van groot belang? Wanneer kinderen in het ziekenhuis liggen, wijken ouders zoals vanzelfsprekend niet van hun zijde. Des te prettiger is het, dat dat dankzij rooming in ook niet meer hoeft. Dankzij de rooming in kamers met daarin in een babybedje en ander rooming in meubilair kunt u op alle momenten van de dag bij uw kind in de kamer verblijven. Dat is van groot belang voor het hechting, voor het opbouwen van een band én voor het opbouwen van een borstvoedingsrelatie.
Wanneer stoppen met rooming in?
Wanneer het kindje in het ziekenhuis ligt na een bevalling of een operatie, kunnen de ouders 24 uur per dag bij het kindje zijn. Maar ook wanneer u naar huis gaat, is het van belang om de rooming in voort te zetten. Dit is onder andere van belang voor de veiligheid. Wanneer er iets aan de hand is, is uw baby immers dichtbij. Rooming in is niet alleen veilig, maar is bovenal ook heel knus en gemakkelijk. U kunt het kindje immers gemakkelijk oppakken om te voeden en te verschonen. Stichting Wiegendood adviseert om uw baby de eerste 6 maanden bij u op de kamer te laten slapen, of tot het moment waarop uw kindje gemakkelijk om kan rollen en weer terug kan draaien.
Uiteraard is rooming in ook een uitkomst voor volwassenen of jongeren die in het ziekenhuis loggen. Wanneer het in deze gevallen mogelijk is om te stoppen met rooming in, ligt eraan hoe de patiënt zich voelt. Overleg dit te allen tijde goed met de verpleging.
Meer weten over rooming in?
Heeft u een vraag over rooming in, of wilt u meer weten over het meubilair dat wij realiseren voor moeder en kind? Neem gerust contact op voor meer informatie, of vraag onze rooming in brochure aan. In de rooming in brochure vindt u meer informatie over alle rooming in producten die we aanbieden. Bij interesse raden we aan om contact op te nemen voor het inwinnen van advies. We voorzien u graag over meer informatie van de producten die we leveren. Indien gewenst kunnen we een proefplaatsing realiseren, geheel vrijblijvend en zonder kosten.