+31 (0) 36 - 522 5555 info@vab.nl

Warmtemanagement en patiënt-verwarmingssystemen

Warmtemanagement is belangrijk om de patiënt warm te houden en de juiste lichaamstemperatuur te behouden. VAB biedt hiervoor diverse oplossingen voor zowel volwassenen als kinderen en pasgeborenen. Bij onze producten staan gebruiksgemak, kwaliteit en comfort voor zowel behandelaar als patiënt centraal. Daarnaast bieden wij verschillende instrumententrolleys aan, zoals de Mayo. Tevens is ons portfolio uitgebreid met warmtekasten, warmtelampen en anesthesiewagens.

AlphaCore⁵, patiëntverwarmingssysteem

Het AlphaCore⁵ patiëntverwarmingssyteem zorgt voor een veilige en gecontroleerde verwarming, zodat de lichaamstemperatuur van de patiënt behouden blijft. Het systeem bestaat uit een controle-unit, warmtematrassen en warmtedekens. Matrassen en dekens zijn zowel voor neonatale, pediatrische als voor volwassenen patiënten verkrijgbaar.

Cosytherm, patiëntverwarmingssyteem

Het Cosytherm patiëntverwarmingssyteem zorgt voor een veilige en gecontroleerde verwarming van de patiënt, zodat de normale lichaamstemperatuur behouden blijft. Het systeem bestaat uit een controle-unit, warmtematrassen en warmtedekens. Matrassen en dekens zijn zowel voor neonatale, pediatrische als voor volwassenen patiënten verkrijgbaar.

Ceratherm warmtelamp

De Ceratherm warmtelamp is speciaal ontwikkeld voor het voorverwarmen van onderzoekstafels en verschoontafels voor baby’s en voor het op peil houden van de lichaamstemperatuur van pasgeborenen, kinderen en volwassenen.

Warmtekasten

Warmtekasten zijn speciaal ontwikkeld voor het warm houden van dekens en doeken, infuusvloeistoffen, gelpads of kruiken. De warmtekasten zijn gemaakt uit roestvrij staal en zijn volledig gesealed. Door het luchtcirculatiesysteem wordt de warmte gelijkmatig door de kast verdeeld.

Bekijk hierboven ons assortiment warmtemanagement systemen. Wenst u meer informatie over een van de producten die wij aanbieden? Neem dan gerust contact met ons op.

Warmtemanagement van kwaliteit

Op de operatiekamer moet de beste zorg en kwaliteit worden gewaarborgd. Hiervoor biedt VAB een hoogstaand programma patiëntverwarmingssystemen en OK-inrichting aan. Van het AlphaCore5 patiëntverwarmingssysteem met verschillende OK-matrassen tot de nieuwe hoogwaardige mobiele OK-stoel Theia.

Alphacore en Cosytherm warmtemanagement

Alphacore en Cosytherm zijn patiënt-verwarming systemen gebaseerd op conductie. Dit warmtemanagement is veilig, effectief, stil, creëert geen luchtstromen met gevaar voor infectie en maakt geen gebruik van disposables. In vergelijking met “forced air” warmte management systemen scheelt dit aanzienlijk in de kosten.

Alphacore warmtemanagement bestaat uit een controller en een warmtematras. Dit wordt met name binnen de OK en anesthesie toegepast. Warmtematrassen zijn in diverse maten verkrijgbaar en worden door middel van lussen op de OK bedden bevestigd.

Cosytherm: snelle opwarmtijd

Het Cosytherm warmtemanagement is speciaal ontworpen voor het verwarmen van pasgeboren baby’s. Ook dit systeem bestaat uit een controller en diverse maten warmtematrasjes. Cosytherm warmte management is per 0.5 graad instelbaar van 25 tot 40 graden Celsius.

Groot voordeel van Cosytherm warmtemanagement is onder andere de zeer snelle opwarmtijd (3 tot 4 minuten) en flexibiliteit (in elk standaard kribje toe te passen). Bovendien is het warmte management systeem zeer eenvoudig te reinigen.

Warmtelamp voor een baby

Binnen het warmtemanagement programma levert VAB warmtelampen aan voor zowel muur- als plafondbevestiging en op een verrijdbaar statief. Neem bijvoorbeeld de Ceratherm warmtelamp voor medisch gebruik. Deze lamp is speciaal ontwikkeld voor het voorverwarmen van onderzoekstafels en verschoontafels voor baby’s. Ook kan een Ceratherm warmtelamp medisch gebruikt worden om de lichaamstemperatuur van pasgeborenen, kinderen en volwassenen op peil te houden. Deze warmtelamp houdt een baby warm wanneer hij of zij ligt te slapen.

Daarnaast hebben we in ons assortiment een ergonomische Mobydress T2 commode met weegschaal en warmtelamp. Deze commode is speciaal ontwikkeld voor zorg naast het bed. Zo kunnen de ouders helpen hun pasgeboren baby te verzorgen en verschonen terwijl de baby heerlijk warm ligt onder de warmtelamp.

Verwarmingspanelen en warmtekasten

Nieuw zijn de Infraglas verwarmingspanelen om ruimtes comfortabel te verwarmen. Deze panelen van keramisch glas worden verzonken in het systeemplafond gemonteerd. Voor de wand zijn beugels verkrijgbaar. Er zijn 3 vermogensopties verkrijgbaar. Een afstandsbediening met of zonder dimmer wordt meegeleverd.

VAB warmtemanagement wordt gecompleteerd met warmtekasten voor onder andere infuusvloeistoffen en lakens en/of dekens.

Samenwerkingen met diverse ziekenhuizen

Ziekenhuizen waar VAB warmte management wordt toegepast zijn onder andere:

  • Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)– Leiden
  • Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUmc) – Amsterdam
  • Universiteit Medisch Centrum Groningen (UMCG) – Groningen
  • Ikazia Ziekenhuis – Rotterdam
  • Jeroen Bosch Ziekenhuis – Den Bosch
  • En vele meer

Medisch meubilair

Wij leveren medisch meubilair aan verschillende afdelingen in ziekenhuizen. Zo kunt u bij ons ook terecht voor een desinfectie standaard, antivirus scherm, Affiniti verzorgingstrolley, anesthesie wagen, medische stoelen en behandelbanken. Met onze medische meubels dragen we bij aan de zorg op het gebied van gebruikersvriendelijkheid en comfort.

Rooming-in: zit- en slaapmeubilair

Als een ouder ’s nachts bij hun pasgeboren baby willen blijven, hebben ziekenhuizen vaak zit- en slaapmeubels beschikbaar. Een rooming-in stoel of bank kan ingezet worden als oncologie stoel, dialysestoel, joint care stoel, relaxstoel of slaapstoel. Onze comfortabele zorgstoelen zijn onderhoudsvriendelijk en standaard voorzien van Stamskin bekleding.

Neem contact op voor meer informatie over ons warmtemanagement

Geïnteresseerd in een warmtemanagement systeem van VAB? Kom dan met ons in contact. We geven graag meer informatie over de diverse producten die wij aanbieden. Vul hiervoor ons contactformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact opnemen