+31 (0) 36 - 522 5555 info@vab.nl

Warmtemanagement en patiënt-verwarmingssystemen

Warmtemanagement is belangrijk om de patiënt warm te houden en de juiste lichaamstemperatuur te behouden. VAB biedt hiervoor diverse oplossingen aan voor zowel volwassenen als kinderen en pasgeborenen. De patiëntverwarmingssystemen van Alphacore en Cosytherm staan voor veiligheid, gebruiksgemak, kwaliteit en comfort, en zijn flexibel in te zetten. Deze systemen bestaan uit een controle-unit en diverse maten warmtematrassen. Tevens is ons portfolio uitgebreid met warmtekasten en warmtelampen.

Bekijk ons assortiment warmtemanagement systemen. Wenst u meer informatie over een van de producten die wij aanbieden? Neem dan gerust contact met ons op.

VAB Warmtemanagement

Het VAB patiënt-verwarmingssysteem zorgt voor een constante, veilige en gecontroleerde verwarming van baby en / of kind zodat de lichaamstemperatuur behouden blijft. Het systeem bestaat uit een controle- unit en warmtematras. Warmtematrassen zijn in diverse maten verkrijgbaar en passen in elke “standaard” babywieg.

Prethermo

Prethermo is ontworpen om de ontwikkeling van onderkoeling bij zuigelingen te voorkomen. Onderkoeling is een ernstig gezondheidsprobleem dat het leven van de pasgeboren baby bedreigt, aangezien de baby na de geboorte nog niet goed zelf zijn lichaamstemperatuur kan reguleren. Koude omgevingen, verloskamers/operatiekamers en vervoersomstandigheden zorgen voor een snelle daling van de lichaamstemperatuur van de pasgeborene.

Ceratherm warmtelamp

De Ceratherm warmtelamp is speciaal ontwikkeld voor het voorverwarmen van onderzoekstafels en verschoontafels voor baby’s en voor het op peil houden van de lichaamstemperatuur van pasgeborenen, kinderen en volwassenen.

Warmtemanagement van kwaliteit

Op de operatiekamer moet de beste zorg en kwaliteit worden gewaarborgd. Hiervoor biedt VAB een hoogstaand programma patiëntverwarmingssystemen, warmtelampen, warmtekasten en OK-inrichting aan.

Alphacore en Cosytherm warmtemanagement

Alphacore en Cosytherm zijn patiënt-verwarming systemen gebaseerd op conductie. Dit warmtemanagement is veilig, effectief, stil, creëert geen luchtstromen met gevaar voor infectie en maakt geen gebruik van disposables. Alphacore patiënt-verwarmingssysteem heeft een snelle opwarmtijd. In vergelijking met “forced air” warmte management systemen scheelt dit aanzienlijk in de kosten.

Het patiëntverwarmingssysteem bestaat uit een controller en een warmtematras. Dit wordt met name binnen de OK en anesthesie toegepast. Warmtematrassen zijn in diverse maten verkrijgbaar en worden door middel van lussen op de OK bedden bevestigd.

Cosytherm: snelle opwarmtijd met constante en gecontroleerde verwarming

Het Cosytherm warmtemanagement is speciaal ontworpen voor het verwarmen van pasgeboren baby’s en kleine kinderen. Ook dit systeem bestaat uit een controller en diverse maten warmtematrasjes. Cosytherm warmte management is per 0.5 graad instelbaar van 25 tot 40 graden Celsius.

Groot voordeel van Cosytherm warmtemanagement is onder andere de zeer snelle opwarmtijd (3 tot 4 minuten) en flexibiliteit (in elk standaard kribje toe te passen). Bovendien is het warmte management systeem zeer eenvoudig te reinigen.

Warmtelamp medisch voor een baby

Binnen het warmtemanagement programma levert VAB warmtelampen aan voor zowel muur- als plafondbevestiging en op een verrijdbaar statief. Neem bijvoorbeeld de Ceratherm warmtelamp voor medisch gebruik. Deze lamp is speciaal ontwikkeld voor het voorverwarmen van onderzoekstafels en verschoontafels voor baby’s. Ook kan een Ceratherm warmtelamp medisch gebruikt worden om de lichaamstemperatuur van pasgeborenen, kinderen en volwassenen op peil te houden.

Daarnaast hebben we in ons assortiment een ergonomische Mobydress T2 commode met weegschaal en warmtelamp. Deze commode is speciaal ontwikkeld voor zorg naast het bed. Zo kunnen de ouders helpen hun pasgeboren baby te verzorgen en verschonen, terwijl de baby heerlijk warm ligt onder de warmtelamp.

Verwarmingspanelen en warmtekasten

Nieuw zijn de Infraglas verwarmingspanelen om ruimtes comfortabel te verwarmen. Deze panelen van keramisch glas worden verzonken in het systeemplafond gemonteerd. Voor de wand zijn beugels verkrijgbaar. Er zijn 3 vermogensopties verkrijgbaar. Een afstandsbediening met of zonder dimmer wordt meegeleverd. VAB warmtemanagement wordt gecompleteerd met warmtekasten voor onder andere infuusvloeistoffen en lakens en/of dekens.

Samenwerkingen met diverse ziekenhuizen

Ziekenhuizen waar VAB warmte management wordt toegepast zijn o.a.:

 • Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)– Leiden
 • Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUmc) – Amsterdam
 • Universiteit Medisch Centrum Groningen (UMCG) – Groningen
 • Ikazia Ziekenhuis – Rotterdam
 • Jeroen Bosch Ziekenhuis – Den Bosch
 • Antonius Ziekenhuis – Utrecht
 • HMC locatie Westeinde – Den Haag
 • HMC locatie Bronovo – Den Haag
 • HMC Antoniushoeve – Leidschendam
 • Renier de Graaf Gasthuis – Delft
 • Ziekenhuis Tjongerschans – Heerenveen
 • Isala Ziekenhuis – Zwolle/Meppel
 • En vele meer

Medisch meubilair

Wij leveren medisch meubilair aan verschillende afdelingen in ziekenhuizen. Zo kunt u bij ons ook terecht voor een desinfectie standaard, antivirus scherm, Affiniti verzorgingstrolley, anesthesie wagen, medische stoelen en behandelbanken. Met onze medische meubels dragen we bij aan de zorg op het gebied van gebruikersvriendelijkheid en comfort.

Rooming-in: zit- en slaapmeubilair

Als een ouder ’s nachts bij hun pasgeboren baby willen blijven, hebben ziekenhuizen vaak zit- en slaapmeubels beschikbaar. Een rooming-in stoel of bank kan ingezet worden als oncologie stoel, dialysestoel, joint care stoel, relaxstoel of slaapstoel. Onze comfortabele zorgstoelen zijn onderhoudsvriendelijk en standaard voorzien van Stamskin bekleding.

Neem contact op voor meer informatie over ons warmtemanagement

Geïnteresseerd in een warmtemanagement systeem van VAB? Kom dan met ons in contact. We geven graag meer informatie over de diverse producten die wij aanbieden. Vul hiervoor ons contactformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact opnemen