+31 (0) 36 - 522 5555 info@vab.nl

Operatiekamer inrichting

VAB biedt een hoogstaand programma operatiekamer inrichting en patiëntverwarmingssystemen aan. Op de operatiekamer moet de beste zorg en kwaliteit gewaarborgd worden. Bij onze OK meubels staan gebruiksgemak, kwaliteit en comfort voor zowel behandelaar als patiënt centraal. Van het AlphaCore5 patiëntverwarmingssysteem met verschillende OK-matrassen tot de nieuwe hoogwaardige mobiele OK-stoel Theia. Ook voor de chirurg en ander behandelend personeel hebben wij geschikt werkondersteunend meubilair, zoals de SurgiMove operateurstoel.

SurgiMove operatiestoel

De SurgiMove is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in operatiekamers. Met het oog op steriliteit kan de stoel  zoveel mogelijk met de voet bediend worden, zo kunnen zowel de zithoogte als de remmen met een voetpedaal bedient worden. Het T-vormige onderstel biedt optimale bewegingsruimte voor de voeten. Door de grote gelagerde zwenkwielen is de stoel zeer eenvoudig verrijdbaar.

Mayo instrumententafel

De Mayo instrumentenwagen is volledig gemaakt uit roestvrij staal. Het uitneembare blad heeft een opstaande rand.

Instrumententrolley

De trolley is  gemaakt uit een buisvormig roestvrijstalen frame. De trolleys beschikt over uitneembare, roestvrijstalen bladen.

Anesthesiewagens Linkar

De anesthesiewagen is er in twee uitvoeringen (3 of 6 lades)

Functionele operatiekamer inrichting

Met onze OK meubels proberen we een functionele en hoogstaande operatiekamer inrichting te realiseren voor ziekenhuizen. Hierbij is het uitgangspunt comfort en bedieningsgemak. Onze OK meubelen dienen gebruiksvriendelijk te zijn voor alle aanwezige zorgmedewerkers in de operatiekamer. Daarnaast zijn de meubels geschikt voor intensief gebruik en gaan de producten lang mee. Tot slot willen we het werken in de OK simpelweg comfortabeler maken voor de chirurg, medisch specialisten, assistenten, verpleegkundigen en andere OK-medewerkers.

In onze folder vindt u meer informatie over de OK meubels die hierboven vermeld staan. Ook kunt u in de folder het programma voor patiëntverwarmingssystemen bekijken. Vraag de folder aan door contact met ons op te nemen.

OK meubels ontwikkeld samen met ziekenhuizen

Wij ontwerpen en ontwikkelen zelf het operatiekamer meubilair. Het ontwerpen doen we in nauwe samenwerking met verschillende ziekenhuizen in Nederland, waaronder het AMC/Emma Kinderziekenhuis, LUMC en het Antonius Ziekenhuis. Door goed te luisteren naar zorgmedewerkers én de verbinding te maken tussen zorg en innovatie ontwikkelen we doordachte meubels die bijdragen aan een hoogstaande operatiekamer inrichting. Dit is een continu proces. Ook zorgen we ervoor dat de OK meubelen ergonomisch zijn.

Voor onze operatiekamer inrichting werken we ook samen met gerenommeerde fabrikanten in binnen- en buitenland. Bij deze samenwerking staat innovatie, duurzaamheid en kwaliteit voorop.

Operatiekamer inrichting: meubilair van VAB

Het operatiekamer meubilair dat wij ontwikkeld hebben ziet u hierboven. Zo bieden we de SurgiMove operatiestoel en anesthesiewagens van Linkar aan. De anesthesiewagens van Linkar zijn stabiel en wendbaar. Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar: een anesthesiewagen met 4 of 8 lades.

SurgiMove is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in operatiekamers. De chirurg kan de stoel eenvoudig bedienen met zijn voet. Zowel de zithoogte als de remmen kunnen met het voedpedaal bediend worden. Hier hebben we voor gekozen in verband met de steriliteit. U kunt de SurgiMove gratis en vrijblijvend testen op de werkvloer. Vraag dus een proefplaatsing aan!

Mayo instrumententafel

Een van de andere producten die wij ontworpen hebben voor de operatiekamer is de Mayo instrumententafel. Deze tafel is volledig gemaakt van roestvrij staal. Het uitneembare blad heeft een opstaande rand. Daardoor heeft u uw handen vrij. De Mayo instrumententafel heeft de volgende kenmerken:

  • Verrijdbaar frame met 4 geremde zwenkwielen (Ø65 mm);
  • In hoogte verstelbaar door middel van een voetpomp tussen 89 en 128 cm;
  • Afmetingen: 68 x 50 x 89/128 cm;
  • Maximaal laadgewicht: 30 kg.

Patiëntverwarmingssystemen

Warmtemanagement is ontzettend belangrijk in een ziekenhuis. Patiëntverwarmingssystemen houden patiënten warm, zodat zij hun lichaamstemperatuur behouden. We hebben onder meer verwarmingssystemen van Alphacore en Cosytherm. Binnen de operatiekamer inrichting en anesthesie-afdeling wordt met name Alphacore warmtemanagement toegepast. Dat komt omdat hun systeem bestaat uit een controller en een warmtematras. De warmtematrassen zijn in diverse maten verkrijgbaar. Door middel van lussen worden de matrassen op OK-bedden bevestigd.

Meer weten over patiëntverwarmingssystemen? Bezoek dan de warmtemanagement pagina of neem even contact met ons op.

Wie is VAB?

Wij zijn VAB, een ontwikkelaar en leverancier van medisch meubilair. We ontwikkelen en verkopen innovatieve, unieke en onderscheidende producten binnen de gezondheidszorg. Ons doel is het zorgpersoneel ondersteuning geven bij de dagelijkse werkzaamheden. Wij staan voor innovatief comfort in de zorg. De producten die wij leveren zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: moeder & kind, rooming-in zit- en slaapmeubilair, behandelstoelen en onderzoeksbanken, therapeutische en relax-stoelen, medisch meubilair, operatiekamer inrichting en warmtemanagement en patiëntverwarmingssystemen.

Bekijk de folder en neem contact op

Bent u geïnteresseerd in ons programma operatiekamer inrichting? Wij vertellen u graag meer over onze OK meubelen. Neem contact met ons op en vraag de folder aan. U kunt contact opnemen via het contactformulier op de website of stuur een e-mail naar info@vab.nl. De folder krijgt u per mail. Wij helpen u graag met het zoeken naar de juiste oplossing voor uw ziekenhuis!

Contact opnemen