+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

Patiëntverwarmingssysteem

Een patiëntverwarmingssysteem zorgt ervoor dat de patiënt te allen tijde warm blijft en de juiste lichaamstemperatuur heeft. VAB biedt een verscheidenheid aan oplossingen voor patiëntverwarming voor volwassenen, kinderen en pasgeborenen. Een van de systemen die wij leveren bestaan uit matrassen in diverse maten en een controle-unit. Ieder systeem staat voor kwaliteit, comfort, flexibiliteit, gebruiksgemak en veiligheid. De warmtelamp uit ons portfolio verwarmt onderzoekstafels en verschoontafels voor baby’s. Bekijk ons assortiment en neem contact op voor het inwinnen van meer informatie over de producten die we aanbieden.

VAB Warmtemanagement

Het VAB patiënt-verwarmingssysteem zorgt voor een constante, veilige en gecontroleerde verwarming van baby en / of kind zodat de lichaamstemperatuur behouden blijft. Het systeem bestaat uit een controle- unit en warmtematras. Warmtematrassen zijn in diverse maten verkrijgbaar en passen in elke “standaard” babywieg.

Prethermo

Prethermo is ontworpen om de ontwikkeling van onderkoeling bij zuigelingen te voorkomen. Onderkoeling is een ernstig gezondheidsprobleem dat het leven van de pasgeboren baby bedreigt, aangezien de baby na de geboorte nog niet goed zelf zijn lichaamstemperatuur kan reguleren. Koude omgevingen, verloskamers/operatiekamers en vervoersomstandigheden zorgen voor een snelle daling van de lichaamstemperatuur van de pasgeborene.

Ceratherm warmtelamp

De Ceratherm warmtelamp is speciaal ontwikkeld voor het voorverwarmen van onderzoekstafels en verschoontafels voor baby’s en voor het op peil houden van de lichaamstemperatuur van pasgeborenen, kinderen en volwassenen.

Patiëntverwarmingssysteem

Een patiëntverwarmingssysteem is, zoals de naam al aangeeft, speciaal ontworpen om de lichaamstemperatuur van een patiënt te reguleren tijdens medische procedures. Deze systemen zijn van vitaal belang tijdens operaties waarbij de patiënt voor een langere periode wordt blootgesteld aan koude omgevingstemperaturen, wat kan leiden tot hypothermie. Ze kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan patiënten, van pasgeborenen tot ouderen.

De voordelen van een patiëntverwarmingssysteem op een rij:

  • Voorkomen van onderkoeling: Tijdens operaties kan onderkoeling leiden tot complicaties zoals verhoogd bloedverlies, langere herstelperiodes en een verhoogd risico op wondinfecties. Patiëntverwarming helpt dit te voorkomen.
  • Comfort: Behalve medische voordelen biedt een verwarmingssysteem ook comfort aan de patiënt, vooral in stressvolle situaties zoals operaties of na de geboorte.
  • Verbeterde resultaten: Onderzoek toont aan dat het handhaven van de lichaamstemperatuur van een patiënt tijdens operaties kan leiden tot betere postoperatieve resultaten en kortere verblijftijden in het ziekenhuis.
  • Kostenbesparing: Door complicaties te verminderen, kunnen patiëntverwarmingssystemen ook leiden tot kostenbesparingen voor zorginstellingen op de lange termijn.

Hypothermiepreventie

Van hypothermie, ook wel onderkoeling genoemd, is sprake wanneer de lichaamstemperatuur lager is dan 36°C. Anesthesie kan zorgen voor een grotere kans op hypothermie en daarmee een groter risico op medische complicaties, zoals een wondinfectie, meer bloedverlies, een trager herstel of trager ontwaken. Hypothermiepreventie met gebruik van een patiëntverwarmingssysteem beperkt het risico op onderkoeling en geeft de patiënt meer comfort. Uit onderzoek blijkt dan ook dat actieve verwarmingsmethoden zoals het systeem van VAB doeltreffend zijn.

Patiëntverwarming gebaseerd op conductie

Het patiëntverwarmingssysteem van VAB is een systeem dat patiënten verwarmt op basis van conductie. Het is een veilige, effectieve en stille methode die geen risico op infectie door luchtstromen met zich meebrengt en geen eenmalige materialen nodig heeft. Bovendien warmt het VAB-systeem snel op, wat aanzienlijke kostenbesparingen oplevert in vergelijking met “forced air” systemen.

Controller en een warmtematras

Het systeem voor patiëntverwarming omvat een controller en een warmtematras en wordt voornamelijk gebruikt in operatiekamers en bij anesthesie. De warmtematrassen zijn in verschillende afmetingen beschikbaar en kunnen met lussen aan de bedden in de operatiekamer worden bevestigd.

Warmtelamp

VAB biedt warmtelampen aan die aan muren, plafonds en op een mobiel statief bevestigd kunnen worden. Neem bijvoorbeeld de Ceratherm medische warmtelamp. Deze lamp is specifiek ontworpen voor het opwarmen van onderzoekstafels en babyverschoontafels. De Ceratherm lamp kan ook ingezet worden om de lichaamstemperatuur van pasgeborenen, kinderen en volwassenen stabiel te houden.

Meer weten over een patiëntverwarmingssysteem?

Wilt u meer weten over ons patiëntverwarmingssysteem? Neem contact op met VAB, dé expert op het gebied van warmtemanagement. We lichten graag toe welke producten wij aanbieden. Elk van onze producten is beschikbaar voor een proefplaatsing, geheel kosteloos en zonder verplichtingen. Aarzel niet om te bellen of te mailen voor een afspraak. Heeft u andere vragen? Neem gerust contact op, we staan klaar om deze te beantwoorden.

Contact opnemen