+31 (0) 36 - 522 5555 customerservice@vab.nl

VAB sponsort symposium: van verwacht naar verdacht

Met trots delen we dat VAB opnieuw zal deelnemen als standhouder en sponsor van het jaarlijkse symposium ‘Zorg rond de pasgeborene‘ van SCEM met als thema ‘Van verwacht naar verdacht: een gezonde baby is niet vanzelfsprekend’. Het symposium staat gepland voor maandag 29 januari 2024 en belooft een inspirerende dag te worden.

Een gezonde baby is niet vanzelfsprekend

Soms is een zwangerschap meer dan alleen een blije verwachting. Genetische afwijkingen en onverwachte congenitale infecties kunnen de vreugde van aanstaande ouders verstoren en hun dagen vullen met onzekerheid. Op deze moeilijke momenten zijn moed en medische begeleiding van onschatbare waarde. De ouders vinden steun in de medische gemeenschap en omringen zich met dierbaren om samen te werken aan het welzijn van de aanstaande moeder en baby.

Kennis en ervaring: Hoe kan nog betere zorg geleverd worden, waarbij de ouders zich gehoord en begrepen voelen?

Hoe verbeter je de zorg voor pasgeborenen op een manier waarbij de ouders zich ook gehoord en begrepen voelen? Het symposium van SCEM biedt een platform waarop zorgverleners kunnen delen hoe ze omgaan met onverwachte uitdagingen en welke medische producten er beschikbaar zijn om de zorg voor pasgeborenen te verbeteren, met oog voor de verzorgers. De nadruk zal vandaag liggen op innovatieve benaderingen van fertiliteit en nursing in de zorg voor pasgeborenen.

Boeiende sprekers en inzichten

Tijdens het jaarlijkse symposium delen verschillende sprekers onder leiding van de voorzitter Hans van Unen, kinderarts, hun inzichten over het thema. Enkele prominente sprekers zijn:

  • Dr. Maurike de Groot: die inzichten deelt over veranderingen in prenatale diagnostiek
  • Jan Willem van Boven: ICN verpleegkundige en vader van Mats, die zijn ervaringsverhaal deelt over de ontdekking van trisomie 21 bij zijn eerste kind
  • Saskia ter Horst: verpleegkundig specialist MsC, die de rol van vroegsignalering en vroeginterventie in de eerste duizend dagen bespreekt
  • Pascal Keijzer: technisch geneeskundige, die uitlegt hoe inspanningsprovocatietesten worden gebruikt om benauwdheidsproblemen bij ex-prematuren te screenen
  • Dr. Marieke Hemels: kinderarts-neonatoloog, die ingaat op congenitale CMV en het belang van preventie en kennisdeling om gehoorschade bij jonge kinderen te verminderen

VAB showt innovatief zorg meubilair

Het hoogtepunt van deze dag is de beurs met diverse stands waar innovatieve zorgmeubels worden tentoongesteld, waaronder ons nieuwste zuigelingen bedje en andere essentiële apparatuur. De producten die wij tentoonstellen zijn:

Samen werken voor een gezondere start

Wees van harte welkom bij onze stand tijdens het sprankelende symposium voor zorg rond pasgeborenen op maandag 29 januari 2024! Maak kennis met onze producten en ontmoet Maks, Hans & Raymond die antwoorden hebben op al jouw vragen en klaar staan voor een gezellig praatje.

Contact opnemen