Onze producten

Moeder en Kind

Bij VAB vinden we het belangrijk dat ouders en hun kinderen tijdens het zorgproces dicht bij elkaar kunnen blijven. Speciaal voor zulke situaties hebben we in de loop der jaren, in nauwe samenwerking met onder andere het LUMC en AMC, een aantal specialistische producten ontwikkeld. Het begon met de Mobychair borstvoedings- en buidelstoel voor het AMC/Emma Kinderziekenhuis, gevolgd door de Mobydress commode en het Mobytub baby- en peuterbadje.
Ondertussen hebben we een breed assortiment met specifieke producten voor de Kind, Kraam en Neonatologie-afdelingen, van bedjes tot warmtetherapie. In vele ziekenhuizen en geboortecentra worden onze producten dagelijks ingezet. Functionaliteit, flexibiliteit en comfort staan bij ons voorop. De verzorging hoeft niet langer op één statische plek plaats te vinden, maar kan door de verrijdbaarheid van onze producten ook naast het bed van de moeder plaatsvinden. 

 

Rooming-in; zit- en slaapmeubilair 

Een ziekenhuisopname kan voor kinderen en volwassenen erg ingrijpend zijn. Gelukkig is de tijd dat een familie een geliefde alleen kon bezoeken tijdens vaste uren, allang voorbij. Veel ziekenhuizen bieden tegenwoordig de mogelijkheid tot rooming-in, waardoor het mogelijk is om 24 uur per dag bij het opgenomen kind of familielid te blijven. VAB is dé specialist op het gebied van rooming-in; met een breed assortiment aan zit- en slaapmeubilair is er altijd een meubel dat voldoet aan de zorgvraag.
Voor elke situatie is er een passende rooming-in oplossing. Onze producten worden in veel ziekenhuizen tot volle tevredenheid gebruikt. Wij bieden comfortabele en moderne banken, zoals de Mobysofa en Mobycurve, maar ook compacte slaapstoelen, zoals de Buddy. Onze producten worden geleverd in diverse soorten kunstleer, verkrijgbaar in vele kleuren. Nieuw is ons kunstleer met een textieluitstraling. Dit biedt een warme, huiselijke sfeer in de vaak klinische omgeving van het ziekenhuis.

 

Behandel- en therapeutische stoelen

VAB heeft een compleet programma aan behandel- en therapeutische stoelen. Onze stoelen zijn breed inzetbaar en zijn uitermate geschikt voor gebruik op bijvoorbeeld de spoedeisende hulp, dagbehandeling of voor dialyse. Daarnaast hebben wij stoelen voor specifieke situaties, zoals de Arteria bloedafnamestoel of podologiestoelen. Zo is er voor elke gewenste behandelsituatie de juiste stoel. 

Tevens hebben wij een uitgebreid aanbod aan therapiestoelen. Deze comfortabele relaxstoelen kunnen breed ingezet worden voor diverse toepassingen. Onze stoelen bieden, tijdens bijvoorbeeld de chemotherapie of nierdialyse, een comfortabele plek om uit te rusten en te relaxen. Speciaal voor kinderen is er de Toni relaxstoel. De Astra serie past met het eenvoudige, maar moderne design in elke inrichting.

 

Medisch meubilair & Verlichting

VAB heeft een ruime keuze aan medisch meubilair, van nachtkastjes, bedtafels en onderzoekstafels tot ergonomische zitoplossingen. Ook voor verlichting, zoals bedlampunits en daglichtverlichting, kunnen wij u ondersteunen. Maar ook voor onderzoekslampen bent u bij ons aan het juiste adres. Samen zoeken we graag naar een oplossing op maat. Daarnaast hebben wij een breed portfolio aan operateurstoelen, werkkrukken- en stoelen en OK-meubilair.

Ook hebben wij verschillende behandelwagens (medicijn-,verband-, reanimatie- en anesthesiewagens). Deze worden naar wens samengesteld om aan elke specifieke behoefte te voldoen. Deze flexibiliteit wordt bereikt dankzij de verschillende wagenformaten en een uitgebreid assortiment aan toebehoren en accessoires. De wagens zijn functioneel, ijzersterk, flexibel in te delen en eenvoudig te reinigen. Bent u op zoek naar een specifiek product? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

 

Patiëntverwarming en OK-inrichting

Op de operatiekamer moet de beste zorg en kwaliteit gewaarborgd worden. Hiervoor biedt VAB een hoogstaand programma patiëntverwarmingssystemen en OK-inrichting aan. Van het AlphaCore5 patiëntverwarmingssysteem met verschillende  OK-matrassen tot de nieuwe hoogwaardige mobiele OK-stoel Theia: bij onze producten staan gebruiksgemak, kwaliteit en comfort centraal. 
Ook voor de chirurg en ander behandelend personeel hebben wij geschikt, werkondersteunend meubilair, zoals de Surgimove operateurstoel. Daarnaast bieden wij verschillende instrumententrolleys aan, zoals de Mayo.  Daarnaast hebben wij verschillende producten voor warmtemanagement, zoals warmte kasten in diverse uitvoeringen of de Ceratherm warmtelamp.